Nieuwe grafische rekenmachine van Texas Instruments zet in op Python

- Ilene Langen

De nieuwste grafische rekenmachine van Texas Instruments, TI-84 Plus CE Python, introduceert programmeertaal Python aan studenten.

Texas Instruments kondigde even geleden de nieuwe generatie van de TI-84 Plus-familie aan: de TI-84 Plus CE Python. Terwijl de grafische rekenmachine nog steeds dezelfde functies heeft dan ervoor, voegt het bedrijf er ook Python aan toe.

Bekende functies én programmeren

“Programmeerskills zijn erg belangrijk dezer dagen. Studenten toegang geven tot één van de snelst groeiende programmeertalen ter wereld, biedt hen kennis die ze kunnen toepassen in hun toekomstige STEM-carrières”, zegt Peter Balyta, hoofd van TI Education Technology. “Studenten kunnen zo leren programmeren op een toestel waar ze reeds vertrouwd mee zijn.”

De nieuwe rekenmachine komt opnieuw met enkele bekende functies, zoals het kleurenscherm en de oplaadbare batterij die het tot wel een maand uithoudt. Daarnaast zijn er tien verschillende kleuren beschikbaar, waaronder twee nieuwe.

Gevestigde waarde

Het toestel is helaas niet erg winstgevend voor Texas Instruments, dat nu vooral profiteert van de verhoogde vraag naar semiconductoren. Toch blijft het een gevestigde waarde in het onderwijslandschap sinds de jaren ’70. Je kan de rekenmachine tegenwoordig ook overal vinden, zelfs in de supermarkt.

Texas Instruments beweert daarnaast dat het geen functies aanbiedt die studenten kunnen belemmeren, zoals wifi, bluetooth of een camera. Op die manier kunnen jongeren snel en zonder afleiding leren programmeren.


Lees ook: De EU-programmeerweek komt er weer aan van 9 tot 24 oktober 2021 – Schoolit