Lenovo lanceert single-board computer Leez

- Jeroen Langendam

Lenovo heeft in relatieve mediastilte een single-board computer gelanceerd. De Lenovo Leez RK3300 P710 is een directe concurrent voor de Raspberry Pi.

De Raspberry Pi heeft er weer een concurrent bij. Na Radxa en Kadas heeft nu ook Lenovo de arena betreden.

De Lenovo Leez RK3399 P710 is in relatieve rust op de markt gebracht. Geen grote marketingcampagnes, maar alleen op een aantal specialistische tech-sites, zoals GitHub.

De nieuwe low-budget computer draait op een Rockchip RK3399 Hexa-core processor en wordt op het grafische vlak ondersteund door een Mail-T860MP4 GPU. In de goedkoopste versie brengt de Leez 2 GB Ram mee (kan worden uitgebreid naar 4GB). Daarnaast heeft de Leez een opslagcapaciteit van 16GB.

Input en output op de Lenovo Leez

Dankzij 4 USB-poorten (waarvan eentje USB-C), een Gigabit Ethernet poort en ondersteuning voor Bluetooth 5.0 en WiFi kan de Leez worden verbonden met een groot aantal devices.

De video output van de Leez heeft dankzij HDMI 2.0 een 4K resolutie. Voor audio-input is een microfoon-interface beschikbaar. Output loopt via de al genoemde HDMI 2.0, of via en 3,5mm dual channel koptelefoon-aansluiting.

Voor wie meer wil dan alleen de kale single-board computer bestaat er de mogelijkheid om een bundel te bestellen. Naast de Leez ontvang je dan ook zaken als een camera, 4G LTE ondersteuning of een 10,1 inch touchscreen-scherm.

De Lenovo Leez RK3399 P710 is inmiddels verkrijgbaar via Ali Express. Deze nieuwe computer is verkrijgbaar vanaf 140 dollar.