Logitech introduceert Zone 300 en Zone 305 draadloze headsets

- Cédric Van Loon

Logitech heeft vandaag de Zone 300 en Zone 305 aangekondigd, betaalbare draadloze headsets met noise-cancellation, multipoint Bluetooth en uitgebreide compatibiliteit met videovergaderplatformen.

Met de Zone 300 en Zone 305 speelt Logitech in op de veranderende leerstijl van veel leerlingen die niet langer alleen op school les volgen. Deze headsets zijn ontworpen om een draadloze ervaring te bieden, zonder dat gebruikers gebonden zijn aan één locatie. De Zone 300 is een kostenefficiënte optie met noise-cancellation en goede geluidskwaliteit. De Zone 305 biedt dezelfde functionaliteit, aangevuld met features die specifiek gericht zijn op zakelijke gebruikers.

Duidelijke communicatie en eenvoudige aanpassing

Beide modellen zijn uitgerust met twee noise-cancelling microfoons en een speciaal algoritme om achtergrondgeluiden te onderdrukken. Dit zorgt ervoor dat gebruikers altijd duidelijk te verstaan zijn tijdens videovergaderingen.

Daarnaast kunnen gebruikers via Logi Tune, beschikbaar op desktop en mobiel, het geluid aanpassen aan hun voorkeuren, zoals het aanpassen van de EQ en het microfoonvolume. De headsets zijn compatibel met verschillende videovergaderplatformen, waardoor gebruikers flexibel kunnen kiezen.

Vrij bewegen met multipoint Bluetooth

De Zone 300 en Zone 305 zijn ontworpen om gebruikers de vrijheid te geven om tot wel 30 meter te bewegen zonder verbinding te verliezen. Dankzij de multipoint Bluetooth schakelt de headset automatisch over van bijvoorbeeld een laptop naar een smartphone.

De Zone 300 biedt 20 uur luistertijd en 16 uur spreektijd op een volle accu. Mocht de batterij leeg raken, dan biedt vijf minuten opladen genoeg stroom voor een uur spreektijd. Het lichte ontwerp van 122 gram en de zachte oorkussens zorgen ervoor dat de headset de hele dag comfortabel gedragen kan worden.

Zone 305: Specifiek voor bedrijfsgebruik

De Zone 305 biedt dezelfde functies als de Zone 300, maar is gericht op zakelijke gebruikers. Deze headset werkt met een receiver en is gecertificeerd voor Microsoft Teams, Zoom, Google Meet en Google Voice. In september verschijnt een versie met Microsoft Teams-certificering via native Bluetooth. Bedrijven profiteren van de samenwerking met Logitech Sync-software, waarmee IT-managers apparatuur kunnen monitoren en firmware-updates kunnen uitvoeren.

Duurzaam ontwerp

Logitech heeft duurzaamheid hoog in het vaandel. De plastic onderdelen van de Zone 300 bevatten minimaal 42% gerecycled plastic, terwijl de Zone 305 55% bevat. De verpakking is gemaakt van FSC-gecertificeerd papier, wat bijdraagt aan verantwoord bosbeheer.

De Zone 300 is verkrijgbaar voor 79 euro in de kleuren Black, Off-White en Rose. De Zone 305 is beschikbaar in de Teams-versie en UC-versie met een adviesprijs van 109,99 euro. In september komt er een Teams-versie met native Bluetooth voor 79 euro.