Lenovo lanceert nieuwe hard- en software voor onderwijs

- David Van Waeyenberghe

Lenovo heeft tijdens de Future of Education Technology Conference nieuwe hardware, software en diensten aangekondigd. Het gaat onder andere om nieuwe Windows 11 en ChromeOS laptops.

Lenovo breidt het Education-portfolio uit met nieuwe Windows 11 en ChromeOS laptops, die zijn gebouwd om studenten en docenten te ondersteunen bij het hybride leren. Naast hardware vernieuwt Lenovo ook de digitale leeromgeving met een verbeterde VR Classroom en LanSchool Air-oplossing voor klasbeheer. Tot slot voorziet Lenovo in meer uitgebreide diensten zoals Device-as-a-Service opties en Accidental Damage Protection.

Toestellen voor hybride studeren

De nieuwste laptops en convertibles van Lenovo leveren robuuste apparaten en een uitgebreide line-up van besturingssystemen, computerplatforms en vormfactoren. Volgens Lenovo zijn de toestellen duurzaam en betrouwbaar. Dat kondigde het bedrijf aan tijdens de conferentie Future of Education Technology. “Lenovo DuraSpec biedt een reeks hardwarefuncties en testmethoden die zijn ontwikkeld om ervoor te zorgen dat onze apparaten geschikt zijn voor dagelijks gebruik binnen en buiten de klas”, aldus het persbericht.

“Onderwijs is de basis voor een betere toekomst”, zegt Stuart King, Global Head of Education bij Lenovo. “De kern van onze onderwijsoplossingen worden gevormd door apparaten die zijn ontworpen voor studenten, docenten, personeel en beheerders. Onderwijsinstellingen moeten klaar zijn voor de digitale transformatie. Daarom blijven wij samenwerken met scholen om oplossingen te creëren en te implementeren die eerlijke toegang bevorderen en de digitale kloof helpen overbruggen.”

Onderwijsgerichte diensten

Naast nieuwe hardware voorziet Lenovo ook in een vernieuwd dienstenpakket. Dat portfolio moet onderwijsinstellingen end-to-end oplossingen bieden. TruScale Device-as-a-Service for Education beheert het portfolio en maakt betaalbare oplossingen, software en een flexibele ondersteuning mogelijk. Via Windows Autopilot kan Lenovo helpen om toestellen snel aan studenten en docenten te leveren. ChromeOS-toestellen kunnen dan weer profiteren van Zero-Touch Enrollment waarbij de nieuwste cloudbased tools worden geïnstalleerd en eindpunten worden beveiligd.

lees ook

Lerarenbarometer peilt naar digitale transformatie van het onderwijs

De Accidental Damage Protection-dienst beidt dekking voor schade, opgelopen onder normale omstandigheden, die niet onder garantie valt. Lenovo kan bedrijven en onderwijsinstellingen helpen de CO2-uitstoot te compenseren via een compensatieservice en zogenaamde koolstofcompensatiekredieten. Die dragen volgens Lenovo bij aan door de Verenigde Naties goedgekeurde klimaatacties.

VR Classroom

Tijdens Future of Education Technology Conference haalde Lenovo ook de vernieuwde VR Classroom aan. De cloudgebaseerde immersive Learning Hub is ontworpen voor docenten die een bepaalde VR-inhoud zoeken, lessen willen maken en de klas eenvoudig beheren. VR Classroom krijgt verbeterde diensten waaronder een aangepaste installatie en training. De classroom heeft ook nieuwe, krachtigere headsets met een verdubbelde opslagruimte.

LanSchool en (cloudgebaseerd) LanSchool Air krijgen eveneens een opfrisbeurt. Zo zijn beide platformen voorzien van enkele functies die een betere samenwerking tussen de docent en leerling mogelijk moeten maken. LanSchool is beschikbaar als onderdeel van Lenovo’s EDU-softwarebundels. Die bundels omvatten onder andere NetFilter voor een AI-gestuurde beveiligingsoplossing.

Een overzicht van alle nieuwe en vernieuwde laptops en diensten voor het onderwijs is terug te vinden via deze link.