Lenovo lanceert twee nieuwe Windows 11-laptops voor het onderwijs

- Ilene Langen

Lenovo stelt twee nieuwe Windows 11-toestellen voor het onderwijs voor: de 10w Tablet met een Snapdragon 7c-processor voor jongere leerlingen en de 13w Yoga voor studenten die net iets meer power nodig hebben.

Met deze nieuwe Windows 11-toestellen wil Lenovo het onderwijs veroveren: de Lenovo 10w en 13w Yoga. De eerste is geschikt voor jongere leerlingen, de laatste voor het stevigere werk van studenten.

Robuust design voor het basisonderwijs

De Lenovo 10w is met zijn robuust design, rubberen bumper en Corning Gorilla Glass gemaakt voor het basisonderwijs. Het toestel bevat een 10,1-inch Full HD-scherm met een 16:10-beeldverhouding en 400 cd/m² schermhelderheid. Vooraan zit een 2MP-camera, achteraan vind je een 8MP-camera.

Gezien je het toetsenbord van het toestel kan afnemen, is de 10w eigenlijk een tablet. Een pen kan je er optioneel bijnemen.

Lenovo 10w
Bron: Lenovo

Technische specificaties

In het toestel zit een batterij van 30 watturen (Wh), tot 8GB LPDDR4x RAM en 128GB aan eMMC-opslag. Lenovo voorziet echter maar één USB-C-poort, wat ons niet echt voldoende lijkt. Er is wel een hoofdtelefoonaansluiting voorzien, zodat leerlingen zich niet moeten bezighouden met bluetooth-instellingen. Bovendien is het toestel vrij licht: zonder toetsenbord weegt de tablet 573 gram, met toetsenbord is dat 1,1 kilogram.

Lenovo 10w
Bron: Lenovo

Volgens Lenovo zal de Snapdragon-processor voor de prestaties van het toestel zorgen en de batterijduur aanzienlijk verlengen. Voorlopig moeten we wel nog afwachten of Windows 11 goed zal draaien op de ARM-apparatuur. In het verleden heeft dit namelijk al problemen opgeleverd.

Snufjes voor studenten

Voor leerlingen uit het secundair en hoger onderwijs, biedt Lenovo de 13w Yoga laptop aan. Het toestel bezit een 13,3-inch Full HD-scherm met een schermhelderheid van 300 cd/m². Vooraan vind je een 1080p-camera die je kan afschermen, achteraan zit een 5MP-camera ingebouwd. Met de vingerafdruksensor krijg je extra veilige toegang tot je toestel.

Lenovo 13w
Bron: Lenovo

In tegenstelling tot de 10w krijgen studenten twee USB-C 3.2-poorten, een USB-A 3.2-poort, een SD-kaartlezer en HDMI 2.0-aansluiting. Ook de hoofdtelefoonaansluiting is aanwezig in de 13w Yoga. Om ervoor te zorgen dat leerlingen altijd geconnecteerd kunnen blijven, bezit het toestel WiFi6- en 4G LTE-ondersteuning.

Meer kracht aan de binnenkant

Een AMD Ryzen 5000 U-serie-processor met geïntegreerde graphics is de drijvende kracht van het toestel. Daarnaast voorziet Lenovo een 51 Wh-batterij, tot 16 GB of 3200 Mhz aan DDR4 RAM (wat geüpgraded kan worden) en 512GB SSD-opslag. Verder maakt het toestel gebruik van Dolby Audio.

Lenovo 13w
Bron: Lenovo

Beide toestellen zullen in de Benelux te verkrijgen zijn, al kunnen we nog geen details over de prijs en de lanceringsdatum meegeven.

lees ook

Laptopfabrikanten omarmen Chromebook-concurrent Windows SE