Lenovo 10e Chromebook tablet specifiek voor de jongste leerlingen

- Jeroen Langendam

Afb: Lenovo

Lenovo heeft haar nieuwe 10e Chromebook tablet aangekondigd die perfect toegesneden lijkt op het onderwijs.

Lenovo brengt met enige regelmaat nieuwe Chromebooks op de markt. Het bedrijf heeft de onderwijsmarkt duidelijk ontdekt. Zo is de recent aangekondigde 10e Chromeboob tablet jonge scholieren op het lijf geschreven. Deze tablet kan er namelijk tegen wanneer hij niet altijd met evenveel respect wordt behandeld.

10e Chromebook tablet kan tegen een stootje

De 10e Chromebook tablet is specifiek ontworpen om de “ontberingen van een onderwijsomgeving te weerstaan”. Heel duidelijk is dat zichtbaar in de rubberen stootkussens en een beeldscherm van extra sterk DragonTrail Pro-glas. Dit speciale glas is lichtgewicht, krasbestendig en flexibel.

Door het robuuste ontwerp zal de 10e Chromebooktablet de onvermijdelijke duw- en valpartijen overleven. Voortaan hoeft de leerling niet de hele dag proberen te lezen van een scherm dat vol krassen en barsten is.

Doordat het scherm is gemaakt van lichtgewicht, krasbestendig en flexibel DragonTail Pro-glas, kan de Lenovo 10e Chromebook tablet tegen een stootje. (Afb: AGC)

Volgens Lenovo is de accu van de tablet krachtig genoeg om het de hele lesdag vol te houden. Verder is de tablet voorzien van Universal Stylus Input (USI)-ondersteuning en garandeert Lenovo ondersteuning tot juni 2028. Dat betekent dat je in ieder geval tot juni 2028 automatische (veiligheids-) updates ontvangt.

e10 Chromebook tablet waterdicht?

Het bijbehorende toetsenbord, tenslotte, is waterresistent. Hoever die claim reikt is onduidelijk, want er is nog geen IPR-code afgegeven. Deze code is een weergave van de mate waarin een device water kan verdragen. Deze score loopt van 0 tot 9 en kan alles omvatten van regenbestendig tot “kan onder water worden gebruikt”.

Vanaf maart te koop

De Lenovo tablet 10e voor het onderwijs is vanaf maart 2020 verkrijgbaar voor een af-fabrieksprijs van ongeveer 269 dollar. Afhankelijk van belasting (BTW) en transportkosten kan de uiteindelijke winkelprijs hiervan afwijken.

Ook van Lenovo: ThinkPad 11e Yoga

Behalve de 10 Chromebook Tablet voor de jongere leerlingen brengt Lenovo in februari ook een nieuwe ThinkPad uit, de 11e Yoga. Ook deze device is voorzien van de rubberen stootkussens en een extra stevig scherm (Corning Gorilla glas). Deze device draait op een niet nader omschreven Intel-processor. De vanaf-prijs van de nieuwe ThinkPad is (af-fabriek) is 699 dollar.