Italiaanse investeerders nemen The Rent Company over

- David Van Waeyenberghe

The Rent Company komt in handen van het Italiaanse Ambienta. De extra middelen moeten zorgen voor een Europese groei van de leverancier van educatieve laptops. “Dit is een unieke kans voor The Rent Company om de ambities kracht bij te zetten”, zegt Country Manager Niel Van Meeuwen.

The Rent Company komt in handen van Italiaanse investeerders. “Voor ons is Ambienta een bijzonder interessante partner. Ze hebben veel ervaring in onderwijsactiviteiten, waar we zelf nog zaken kunnen van leren. Daarnaast is de investeringsmaatschappij absolute top wat betreft het ESG (Environmental, Social en Governance)-doelstellingen. Dat duurzaamheidsverhaal, verminderen van afval en reduceren van CO2, wordt steeds belangrijker”, gaat Van Meeuwen verder.

Lokale verankering

Device-as-a-Service (DaaS) aanbieder The Rent Company heeft de ambitie om Europees helemaal door te breken. Toch hoeven de Vlaamse klanten niet te vrezen om uit de boot te vallen. “Het team, mezelf incluis, blijft aan boord. We blijven vol inzetten op lokaal ondernemerschap. Het spreekt voor zich dat we nieuwe inzichten zullen leren, die we onmiddellijk op lokaal niveau zullen inzetten.”

lees ook

The Rent Company en Cloudwise bundelen krachten

The Rent Company wil de continuïteit behouden en nog meer inzetten op de langere levensduur van de toestellen. “De extra middelen staan ons toe om meer aandacht te geven aan ontzorging van scholen en automatisering. We willen nog meer investeren in de service aan scholen, met het duurzaamheidsverhaal als belangrijk thema. We staan voor drukke, maar bijzonder boeiende tijden”, besluit Niel Van Meeuwen.