Chromebook App Hub iets handiger

- Jeroen Langendam

Google heeft een aantal nieuwe (kleine) functionaliteiten toegevoegd aan de Chromebook App Hub.

Met de Chromebook App Hub, waarover we in augustus ook al schreven, probeert Google marktaandeel in het onderwijs te veroveren. Inmiddels staan er op dit online platform al 270+ apps en les-ideeën. Door veel content toegankelijk te maken hoopt Google dat de -goedkope- onderwijs-Chromebooks terrein veroveren op bedrijven als Apple. Waar Apple de concurrentiestrijd probeert aan te gaan door zich negatief uit te laten over Chromebooks, kiest Google ervoor uit te gaan van haar eigen kracht. Maar het gaat het bedrijf nog niet snel genoeg.

Om beter uit de concurrentiestrijd met andere aanbieders te komen, heeft Google een aantal (kleine) nieuwe functies toegevoegd aan de Chromebook App Hub.

De nieuwe functionaliteit op een rijtje

Google heeft de volgende zaken toegevoegd:

  • Een verbeterde zoekfunctie voor het doorzoeken van de Chromebook App Hub naar apps en lesideeën, waarna deze makkelijker met andere onderwijsprofessionals kunnen worden gedeeld.
  • Nieuwe zoekfilters, zodat je als leerkracht kunt zoeken op vak. Maar ook kun je filteren op eigenschappen van de devices waarmee je werkt. Verder kun je specifiek zoeken naar materiaal wat past bij bepaalde geïntegreerde Google producten.
  • Een filter waarmee je alleen die apps en ideeën selecteert die voldoen aan de vigerende privacywetgeving (GDPR)
  • Enkele tientallen apps die volledig op Chromebook tablets zijn toegesneden.

De nieuwe toevoegingen zijn dus vooral relatief kleine functionaliteiten. Ze zijn niet wereldschokkend, maar maken het gebruik van het online platform van Google net even een stukje makkelijker