Seesaw: het digitale platform om leerlingen, leerkrachten en ouders te verbinden

- Ilene Langen

Seesaw is een digitaal platform waarop leerkrachten, leerlingen en ouders met elkaar in verbinding staan. Wat het portfolio voor iedereen in petto heeft, lees je hier.

Seesaw heeft scholen heel wat te bieden. Het digitale portfolio laat leerlingen werkjes delen, leerkrachten ontwikkelingen opvolgen en ouders up-to-date blijven. De tool zorgt voor meer betrokkenheid bij en controle over het eigen leerproces.

Multimediaal platform

Leerlingen kunnen dankzij de Seesaw-app hun kennis en vaardigheden tonen aan de hand van verschillende media. Denk hierbij aan het maken van foto’s, video’s, tekeningen maar ook teksten. De toepassing kan makkelijk geïnstalleerd worden op iPads of andere tablets, maar evenzeer op laptops of Chromebooks.

Met Seesaw kan je een klasblog opstarten, peer-to-peer feedback installeren en leerlingen laten liken of reageren op berichten. Daarnaast wordt opdrachten versturen naar je leerlingen een makkie, indien nodig zelfs met persoonlijke instructies.

Makkelijk communiceren

De profielen van de leerlingen kunnen doorheen hun hele schoolcarrière gebruikt worden. Ouders kunnen hun evolutie zelfs vanop afstand meevolgen. Leerkrachten hebben daarnaast de mogelijkheid om makkelijk met de ouders te communiceren, of er nu een klas- of schoolmededeling wordt gedaan.

Ook anderstalige leerlingen en ouders werken makkelijk met Seesaw. Het platform voorziet namelijk in een vertaalsysteem zodat iedereen mee is met de inhoud die erop wordt gepost. Berichten van en naar leerkrachten vertaalt het platform ook.

Voor scholen

Je kan het platform gratis gebruiken, maar met de betaalde versie voor scholen kan je van meer opties genieten. Zo kan je persoonlijke notities toevoegen, het platform koppelen aan de website van je school en krijg je meer ondersteuning aangeboden.

Om een account te maken ga je naar deze link en kan je de toepassing zelfs verder integreren met Google Classroom wanneer je dit wenst.

lees ook

Overal en altijd leren? Dat kan met Google Classroom op Android