Safer Internet Day 2024: 6 februari

- David Van Waeyenberghe

Op dinsdag 6 februari vindt een nieuwe Safer Internet Day plaats. Die dag zetten ruim 170 landen het onderwerp centraal tijdens verschillende events. In Vlaanderen organiseert het Kenniscentrum Digisprong opnieuw een webinar waarin onder andere Child Focus een centrale rol krijgt.

“We moedigen op Safer Internet Day iedereen, maar vooral jongeren ouders en leraren, aan om zich in te zetten voor een beter én veilig internet”, staat te lezen op de inschrijvingspagina voor de webinar. Het Kenniscentrum Digisprong staat in voor de organisatie van het online event. Voor het webinar krijgt het kenniscentrum ondersteuning vanuit Europese hoek. Een coördinerend team uit Brussel stuurt 150 comités aan die op hun beurt ervoor zorgen dat het thema aangekaart wordt in 170 landen.

Experts aan het woord

Safer Internet Day is een prima moment om experts aan het woord te laten. Want je goed laten informeren over de bestaande cyberrisico’s is een eerste, belangrijke stap in de goede richting, aldus het Kenniscentrum Digisprong. De experts zorgen voor het nodige cyberbewustzijn en geven graag praktische informatie en bruikbare tips aan de toehoorders. Het webinar vindt plaats op dinsdag 6 februari van 19u30 tot 21 uur.

lees ook

Vicli organiseert online masterclasses AI en cybersecurity

Programma:

  • 19u30: Child Focus (Nel Broothaers)
  • 20u: Centrum voor Cybersecurity België (Bram Van Brussel)
  • 20u30: Kenniscentrum Digisprong – cybersecurity in het onderwijs, van plan naar actie

Inschrijven voor het webinar kan via deze link. Meer informatie over alle acties is terug te vinden op de algemene website van Safer Internet Day.