Microsoft Teams ontwikkelt connectietool voor ouders

- Ilene Langen

Microsoft Teams lanceert een nieuwe connectietool voor ouders. Dankzij de tool kunnen ouders leerkrachten makkelijk bereiken via chat. De functie is nog volop in ontwikkeling, maar zal vanaf oktober beschikbaar zijn.

In de Microsoft 365 roadmap kan je de lancering van de nieuwe connectietool voor ouders in Teams alvast terugvinden. Vanaf oktober zal de functie beschikbaar zijn, maar veel details zijn nog niet bekend.

Connectietool

De connectietool maakt gebruik van Microsoft School Data Sync om de data van ouders (of een voogd) met Office 365 te synchroniseren. Op die manier kunnen ouders en leerkrachten makkelijk contact met elkaar zoeken via de Teams-chat. Gezien de data beheerd wordt door School Data Sync, spaart het waardevolle tijd uit voor leerkrachten en het ICT-team.

Suggestietool

Daarnaast krijgen leerkrachten de kans om op berichten te antwoorden met AI-gestuurde voorstellen dankzij de nieuwe suggestietool. De tool neemt de context van het gesprek mee in rekening, zodat je kan kiezen tussen drie toepasselijke antwoorden. Leerkrachten en andere werknemers zullen dat standaard kunnen gebruiken, studenten krijgen de optie helemaal niet aangeboden. De nieuwe functie wordt later deze maand al uitgerold.

Oudere tools

Dankzij de coronapandemie zijn meer en meer scholen Microsoft Teams gaan gebruiken, waarop het bedrijf maar al te graag heeft ingespeeld. Eerder dit jaar kondigde Microsoft al nieuwe onderwijsfunctionaliteiten in Teams aan, zoals het toevoegen van de Whiteboard- en de Supervisor-functie. Deze laatste kan je nu reeds gebruiken en staat je als leerkracht toe te bepalen in hoeverre privégesprekken mogelijk zijn op Teams.