Microsoft Lists nu ook verkrijgbaar zonder 365-abonnement

- Ilene Langen

Sinds deze maand kan je Microsoft Lists gebruiken zonder 365-abonnement, weliswaar in een light-versie. De focus ligt voornamelijk op kleine bedrijven en particulieren, maar de app kan zeker ook in het onderwijs nuttig zijn.

Heb je een Microsoft-account (MSA)? Dan kan je vanaf nu Microsoft Lists ook installeren zonder geabonneerd te zijn op Microsoft 365. De preview (of testfase) wordt echter wel beperkt tot de eerste 200.000 accounts die de app willen uitproberen.

Ook in het onderwijs

Gezien het onderwijslandschap steeds complexer wordt, is het voor leerkrachten niet meer zo gemakkelijk om alle informatie overzichtelijk bij te houden. Microsoft Lists helpt je echter tijd besparen door in te zetten op productiviteit. Je kan de app zelfs aan Microsoft Teams koppelen voor meer gebruiksgemak (momenteel wel nog enkel vanuit het 365-abonnement).

Microsoft Lists
Bron: Microsoft

De toepassing biedt verschillende sjablonen aan waarmee je makkelijk lesplannen kan oplijsten, notities kan maken en deadlines kan instellen. Leerlingen kunnen met de app ook examenschema’s maken of projecten uitwerken. Bovendien laat de toepassing toe om vlot samen te werken in de klas.

Webversie

De preview is nog niet beschikbaar als mobiele app, maar enkel als webversie. Daarnaast beperkt de test-toepassing je tot 50 lijsten en 2.000 items per lijst. Ook is er een limiet van 200 MB voor documenten, video’s en afbeeldingen per lijst.

Microsoft Lists
Bron: Microsoft

lees ook

Microsoftlicenties voor het onderwijs: vrije toegang of niet?