Office 365 in 90 seconden efficiënter gebruiken

- Jeroen Langendam

Microsoft Office 365 bevat een groot aantal functies. Veel van die functies zijn bij gebruikers relatief onbekend. Daarom heeft het bedrijf een serie video-tutorials gemaakt.

Sinds de eerste editie van Microsoft Office is het pakket met elke update uitgebreider geworden. Omdat het programma voor leerkrachten en leerlingen gratis te gebruiken is, wordt Office 365 in het onderwijs nog steeds heel veel gebruikt.

De meeste gebruikers weten slechts een fractie van de mogelijkheden van het pakket te benutten. Daardoor lopen leerkrachten de tijdswinst mis die de efficiënte samenwerkingsfeatures van Office 365 mogelijk zouden maken.

Reeks video-tutorials over Office 365

Speciaal voor leerkrachten heet Microsoft een serie video-tutorials gemaakt. Daarin leggen leerkrachten of leerlingen je uit hoe Office 365 Education je kan helpen jouw onderwijs beter te maken.

:90-serie, heet de reeks video-tutorials. De naam verwijst naar de maximale speelduur van een videotutorial, namelijk 90 seconden. Daardoor kun je de video’s op elk gewenst moment bekijken. Bijvoorbeeld als je even wat afleiding nodig hebt tijdens het nakijken van proefwerken.

De reeks video-tutorials omvat een enorm brede waaier aan onderwerpen, van handige trucjes die tijdswinst opleveren tot manieren waarop de software van Microsoft bijdraagt aan het empoweren van je leerlingen.

Een greep uit de video’s:

  • Co-auteurschap van documente in Office 365 Education
  • Documenten delen met andere leerkrachten
  • Artificiële Intelligentie gebruiken in PowerPoint
  • Hoe maak je snel een wiskunde-opgave met OneNote
  • Het uitdelen van groepsopdrachten
  • Het geven van Feedback met FlipGrid

De :90-serie video tutorials van Microsoft op YouTube is laagdrempelig en toegankelijk.  Inmiddels staan er in totaal 50 tutorials op de playlist van Microsoft Education of YouTube.

Mis je een bepaald onderwerp? Dan nodigt Microsoft je uit om je vraag direct aan hen te stellen. Vooralsnog kan dat alleen via de Twitter-account van het bedrijf: @MicrosoftEDU