Makkelijk multimediacontent maken met de gratis Adobe Creative Cloud Express-dienst

- Ilene Langen

Adobe heeft Spark vervangen door Creative Cloud Express en biedt de nieuwe dienst gratis aan in het basis- en secundair onderwijs. Leerkrachten en studenten kunnen zo in een handomdraai illustraties, presentaties, webpagina’s of video’s maken.

Wanneer je Canva kent, zal je vast ook snel weg zijn met Adobe Creative Cloud Express. Adobe stelt de nieuwe ontwerpservice gratis beschikbaar voor het basis- en secundair onderwijs en vervangt daarmee Adobe Spark. De dienst kan in browsers, op smartphones en als app gebruikt worden.

Content creëren

Creative Cloud Express laat leerlingen en leerkrachten makkelijk multimediacontent maken aan de hand van bijgevoegde sjablonen, lettertypes, muziek en stockfoto’s. Op die manier kan iedereen zijn of haar creatieve vaardigheden verder ontwikkelen.

jablonen-Adobe-Creative-Cloud-Express
Bron: Adobe

Aanvullende apps

Adobe voegt ook nog enkele aanvullende apps toe, waaronder Premiere Rush. Hiermee kan je in simpele stappen video’s maken, bewerken en delen. Daarnaast laat Photoshop Express je toe om foto’s te bewerken en mooie collages te maken.

Vanuit de voormalige Spark-dienst vind je Spark Video terug om videopresentaties te maken én Spark Page, waarmee je webpagina’s in elkaar bokst.

Aangepast aan onderwijs

Verder werkt de nieuwe dienst samen met onderwijstools als Microsoft Teams, Google Drive, Wakelet, Flipgrid en meer. Je kan de service als beheerder aanvragen voor scholen en scholengroepen, maar ook een klasaccount maken. Adobe voorziet eveneens onderwijsspecifieke privacy-instelingen.


Lees ook: Gratis student-toegang voor Adobe Creative Cloud nu beschikbaar – Schoolit