Gratis student-toegang voor Adobe Creative Cloud nu beschikbaar

- Jeroen Langendam

Adobe neemt haar verantwoordelijkheid en biedt gratis toegang tot Creative Cloud aan voor studenten van instellingen die Adobe producten afnemen. Dit moet je wel even aanvragen.

Vanwege het coronavirus is het onderwijs aangewezen op improvisatie en technologie. Adobe helpt door studenten die nu verplicht thuis zitten tijdelijk gratis toegang tot Creative Cloud te bieden.

Creative Cloud bevat bekende apps, zoals Photoshop, Lightroom en InDesign. Creative Cloud kost studenten normaal gesproken € 30,24 (voor een pakket met de 20 populairste apps) of  € 60,49 per maand (voor het volledige pakket Adobe producten).

Naast de bekendste apps bevat het pakket van Adobe ook minder bekende apps, zoals Fresco (tekenen en schilderen), Audition (voor audio-opnames) en media-encoder. Ook krijg je 100 Gb cloudopslag en bevat de account een groot aantal tutorials. Creatieve studenten en leerlingen kunnen hiermee niet alleen hun opdrachten op tijd afronden, maar ook de verveling op afstand houden.

Hoe krijgen studenten gratis toegang tot Creative Cloud?

Adobe stelt de gratis toegang alleen beschikbaar voor studenten en scholieren die onderwijs genieten bij een onderwijsinstelling die klant is bij Adobe. De toegang moet per formulier worden aangevraagd door een IT-medewerker of systeembeheerder met toegang tot de Adobe Admin Console.

De producten van Adobe zijn vooral in de creatieve beroepen erg populair. Het is dan ook aan te raden om de toegang zo snel mogelijk aan te vragen, zodat leerlingen en studenten zo min mogelijk vertraging oplopen.