Google plant een nieuwe integratie voor Microsoft 365

- David Van Waeyenberghe

Vanaf eind dit jaar zou het in ChromeOS gemakkelijk moeten zijn om Microsoft 365 te installeren wat de ondersteuning van OneDrive zal verbeteren.

Google en Microsoft zijn op zijn zachtst gezegd niet altijd de beste leerlingen wat de integratie van beide platformen betreft. Voor gebruikers van Chromebooks komt Google met prima nieuws op de proppen. Door een nieuwe integratie voor Microsoft 365 zal het eenvoudiger zijn om bestanden te zoeken en delen van en naar OneDrive. De toepassing zal in de komende maanden uitrollen naar gebruikers van de ontwikkelings- en bètakanalen van ChromeOS.

Ondersteuning voor OneDrive

Gebruikers van Microsoft 365 en OneDrive-software kunnen via de Progressive Web App toepassingen zoals Word, PowerPoint en Excel aan de slag op Chromebooks. “Om deze gebruikers nog meer te helpen, voorzien we een nieuwe integratie later dit jaar, waardoor het gemakkelijker wordt om de app te installeren en bestanden te openen”, aldus Community Manager Rebecca in een blogpost.

De integratie moet gebruikers in staat stellen om naar OneDrive-bestanden te zoeken en deze op dezelfde manier te openen al bij lokale bestanden, of bestanden die zijn opgeslagen in hun Google Drive account. Volgens Google zal de nieuwe toepassing een handige oplossing zijn voor mensen die bijvoorbeeld thuis Google-producten gebruiken en Microsofttoepassingen op school of werk. Uiteraard geldt het ook voor de omgekeerde weg.

Concurrentie blijft

De nieuwe integratie wil niet zeggen dat er een ‘pax media’ komt tussen Google en Microsoft. De concurrentie blijft, weet ook ArsTechnica. In tegenstelling tot iOS en Android blijft Microsoft de strijd met Google aangaan. De Surface Laptop SE en Windows 11 SE zijn gebouwd om keihard te concurreren met ChromeOS, zowel wat hard- als software betreft. Microsoft doet er alles aan om dezelfde beheertools en -functies te integreren, die bij ChromeOS zo succesvol blijken.

lees ook

Google biedt gebruikers eenvoudigere optie om Office-bestanden te bewerken

Het spreekt voor zich dat voor mensen die helemaal Microsoft 365 ademen, Windows de beste cloudproducten van Microsoft aanbiedt. De techgigant werk aan een vernieuwde  versie van Windows 11 File Explorer met een nog stevigere integratie van OneDrive en Microsoft 365 voor het delen van bestanden.