Google kondigt een nieuw AI-gebaseerd leerplatform aan

- Ilene Langen

Dat onderwijs prioritair is bij Google, weten we al langer. De gigant kondigt op zijn Government and Education Summit nieuwe clouddiensten aan die docenten moeten helpen bij geïndividualiseerd leren.   

Op de Government and Education Summit kondigt Google nieuwe clouddiensten aan die docenten kunnen ondersteunen bij geïndividualiseerd leren. Dat onderwijs belangrijk is voor Google, is niets nieuw. Daarom laat de cloudgigant weten zijn Student Succes Services-portfolio uit te breiden met een AI-gebaseerd leerplatform.  

Het nieuwe leerplatform 

Het platform zal docenten of professoren bijstaan bij het ontwikkelen van een individueel curriculum voor studenten en het creëren van dynamische leeropportuniteiten op vraag. Het platform bestaat namelijk uit verschillende toepassingen en API’s die geïntegreerd kunnen worden in de bestaande infrastructuur van hogescholen en universiteiten.  

Docenten kunnen bijvoorbeeld grafieken opstellen op basis van de competenties van studenten en deze in het platform ingeven. Dat gebruikt op zijn beurt AI om bepaalde activiteiten te genereren die aansluiten bij deze competenties. Studenten krijgen toegang tot die leeractiviteiten via een app.  

De studentenapp 

Eén van de meest aantrekkelijke aspecten van de app voor studenten is de interactieve AI-gebaseerde tutor. Deze biedt individuele ondersteuning voor begrijpend lezen en schrijven (en dat in wel 120 talen). De gids kan bijvoorbeeld gerichte vragen genereren gebaseerd op specifieke teksten om aan de leernoden van studenten te beantwoorden.  

De Southern New Hampshire-universiteit (SNHU) geeft aan de diensten reeds te hebben uitgerold voor 3.000 studenten op de campus en 160.000 leerlingen online. “We werken samen met Google Cloud om een AI-gebaseerd systeem te bouwen dat dit nieuw model voor leerlingcentraliteit ondersteunt”, zegt Travis Willard, CPO bij SNHU.  

Studenten krijgen via het platform namelijk automatisch gegenereerde en persoonlijke aanbevelingen te zien gebaseerd op hun voorgaande leeractiviteiten, interesses en toekomstige carrièredoelen.  


Lees ook: Verbeterde samenwerking en security voor Google Workspace for Education-tools – Schoolit