Google Educator Group BE/NL belicht updates en EdTech-toepassingen

- David Van Waeyenberghe

Op donderdag 12 oktober vindt een nieuwe online sessie plaats van de Google Educator Group BE/NL. Tijdens de livestream geven gastheren Casper en Raf uitleg bij enkele nieuwe of vernieuwde toepassingen in het Google-gamma.

De inleiding klopt niet helemaal, want de GEG BE/NL neemt op donderdag 12 oktober ook een kijkje over de Google-grenzen. “We maken een zijsprongetje naar de bredere wereld van EdTech”, weet Kristof Van Dyck. “Het gaat om nieuwigheden in toepassingen die, vanzelfsprekend, goed samenwerken met Google for Education.” Het spreekt voor zich dat de online meeting in de eerste plaats is gericht op leerkrachten en ICT-coördinatoren die met Google aan de slag gaan of willen gaan.

Agenda

De agenda van de GEG BE/NL-meeting zit aardig vol. Twee groepsleden, Raf en Casper, nemen de deelnemers mee langs enkele belangrijke links. Daarnaast belichten ze een paar onderwijsevents, zoals de Bett-beurs en ICT Praktijkdag. Tijdens de livestream is er ruimte voor interactie en kunnen deelnemers zelf hun best practices bespreken. Ook de gastheren zelf geven wat meer inzichten in onder andere CapCut, Interland en Emoji Kitchen.

lees ook

“e-Inclusie moet tools geven die leerlingen dagelijks kunnen gebruiken” Kristof Van Dyck – SBSO Zonnebos

Google Workspace for Education neemt logischerwijze een grote hap uit het programma. De deelnemers overlopen samen de nieuwe en vernieuwde toepassingen van de voorbije maanden. En dat zijn er best veel, zo kunnen we uit de agenda afleiden. De livestream sluit af met de traditionele vragen en antwoorden. Wie een vraag heeft, kan die via hetzelfde document vooraf posten.

Deelnemen aan de GEG BE/NL-livestream kan via deze link.