Academic Software neemt Finse Ilona IT over

- David Van Waeyenberghe

Academic Software, het bedrijf van Signpost Group, richt het vizier op de Scandinavische markt met de overname van Ilona IT. Dat is de Finse marktleider in digitalisering van het onderwijs. Tegelijk stelt de groep met Frederik Meheus een nieuwe CEO aan.

Academic Software versnelt met de overname de Europese groei. Ilona IT is Finse marktleider voor educatieve software en training en legt de basis voor verdere ontwikkeling in die regio. Volgens het persbericht wordt Finland wereldwijd aanzien als het toonbeeld van digitale transformatie in de educatieve sector. Academic Software wil de meer dan 20 jaar ervaring van het bedrijf gebruiken doorheen Europa.

Unieke synergie

“Ons doel is altijd geweest om onderwijsinstellingen een combinatie van hoogwaardige ICT-expertise en diepgaand pedagogisch inzicht te bieden”, aldus Risto Korhonen, Sales Director bij Ilona IT. “Deze unieke combinatie heeft van ons een betrouwbare partner gemaakt voor onderwijsinstellingen in heel Finland. De overname biedt ons veel schaalvoordelen binnen een grotere organisatie. We zullen meer softwaretitels dan ooit tevoren kunnen aanbieden. Het beheer van de licenties zal een stuk vereenvoudigen.”

lees ook

Signpost slaat dubbelslag: monstercontract en overname Fourcast for Education

Het platform van Academic Software is in tien Europese landen gekend en omvat meer dan 1.500 Verschillende softwaretitels, cloud- en virtualisatieoplossingen. “De overname is een belangrijke kans voor de klanten van Ilona IT. Door gebruik te maken van ons platform worden onderwijsinstellingen ontzorgd”, aldus de nieuwe CEO Frederik Meheus. “Dit alles zal leiden tot een betere kennis en stijgend gebruik van de digitale oplossingen, kortom beter onderwijs.”