Technopolis TikTok Tour

- Jeroen Langendam

Op 3 april opent Technopolis de TikTok Tour, een cool uitstapje waarbij je zomaar iets kunt opsteken. Ook interessant als schoolreisje?

Leren doe je niet alleen in het klaslokaal (of thuis achter de laptop). Ook extra-curriculair valt veel te ontdekken. Ook in de Paasvakantie, want Technopolis opent vanaf 3 april de deuren van haar nieuwe TikTok Tour.

Leerlingen krijgen de kans om het voorbeeld van bekende influencers als Céline & Michiel, Nour & Fatma, Jamilla Baido, Hannes Coudenys  en Elodie Gabias te volgen. Deze influencers, die Technopolis inspireerden de tour te ontwikkelen, voerden experimenten uit in Technopolis en gingen vervolgens viral. Is er een betere motivatie denkbaar om op onderzoek uit te gaan?

12 TikTok-worthy stops

De TikTok Tour die Technopolis heeft ontwikkeld bestaat uit 12 verschillende experimenten plus tips hoe je deze het mooiste in beeld brengt. Doe de Jerusalema Challenge met je eigen kleurenschaduw, balanceer een halter op je pink of doe een dutje op een spijkerbed. Allemaal leuke experimenten waarmee de leerling op TikTok de aandacht zal trekken en waarmee ze tegelijkertijd (haast per ongeluk) nieuwe dingen leren over wetenschap en techniek.

Overigens zijn de experimenten niet alleen perfect voor TikTok, ze leveren ook Insta-worthy snapshots op.

Celine is slechts één van de influencers die viral gingen op TikTok met een Technopolis-video.

Nog beter scoren op TikTok

Jongeren die écht serieus werk willen maken van hun TikTok kunnen bij Technopolis nog meer halen dan “slechts” wat mooie content. Ter aanmoediging heeft Technopolis nog iets weg te geven. Wie tijdens de Paasvakantie een video post met de hashtag #TikTokBoom waarin ze Technopolis taggen maakt kans op een exclusieve rondleiding achter de schermen van Technopolis.

Vanaf 3 april

Met het openen van de TikTok Tour wordt Technopolis het perfecte uitje voor de Paasvakantie. Maar ook na de Paasvakantie blijft de tour van kracht. Dat biedt mogelijkheden in het onderwijs, bijvoorbeeld door, met TikTok als rode draad, de exacte vakken te verbinden aan een excursie naar het Techmuseum in Mechelen.