Nooby.tech brengt robotica en edtech naar school

- Ilene Langen

Het bedrijf nooby.tech heeft de missie om robotica en edtech-oplossingen in scholen te promoten. Op die manier worde leerlingen klaargestoomd voor alle technologische uitdagingen die nog op hun pad komen.

Nooby.tech biedt de nieuwste onderwijstechnologie aan en helpt deze integreren in de klas. Het bedrijf ondersteunt leerkrachten hierin door online en persoonlijke trainingen aan te bieden. Op die manier maken leerlingen kennis met edtech (educatieve technologie) en robotica. Er worden zelfs robotica-wedstrijden en programmeerkampen met de Robotica Club georganiseerd.

Volgens nooby.tech beïnvloedt technologie veel aspecten van ons leven. Edtech vereenvoudigt leren en maakt het ook leuker. Daarom wil het bedrijf leerkrachten ondersteunen in het aanbieden van deze hulpmiddelen aan leerlingen. Het werkt hiervoor samen met ontwikkelaars van onderwijstechnologie en leerkrachten.

Gratis testen

Als leerkracht kan je zelfs een gratis testkit bestellen om 15 dagen uit te proberen. Het bedrijf biedt verschillende kits aan, zoals de KUBO Coding Starter Set om leerlingen tussen 4 en 10 jaar te leren coderen zonder beeldscherm. Je kan de kit gebruiken om de STEM-competenties van je leerlingen te verbeteren. In de kit zitten ook uitgebreide lesplannen en handleidingen zodat je er zelf makkelijk aan kan beginnen. Daarnaast zijn er nog drie VEX-kits voor verschillende leeftijdsgroepen die inzetten op het bouwen van een eigen robot.

VEX-kits

VEX 123 is een interactieve robot die kleuters van 4 tot 7 jaar leert programmeren zonder computer. Kinderen leren basislogica gebruiken om problemen op te lossen door het beheersen van geluid en beweging. VEX GO helpt leerlingen tussen 8 en 11 jaar de STEM-beginselen onder de knie krijgen door het maken van leuke bouwpakketten. De programmeeromgeving is gebaseerd op Scratch-blokken, perfect voor nieuwelingen in coderen.

Daarnaast is VEX IQ een programmeerbaar roboticasysteem voor leerlingen van 11 tot 14 jaar. Ook hier leren leerlingen de belangrijkste STEM-vaardigheden ontwikkelen dankzij het tot leven komen van een fysieke robot. Andere leerstofbundels zijn de VEX V5 en VEXcode VR, deze kan je echter niet gratis uittesten.

Roboticawedstrijden

Scholen kunnen ook met specifieke teams meedoen aan de roboticawedstrijden van nooby.tech. Het verhoogt de interesse en de betrokkenheid van leerlingen in STEM, naast het verbeteren van hun probleemoplossende vaardigheden en het gevoel bij de groep te horen.

Kinderen van 8 tot 13 jaar kunnen deelnemen aan de VEX IQ Challenge. Meer dan 8500 teams uit 45 landen spelen mee en focussen vooral op teamwork en STEM. Daarnaast wordt een robot gemaakt die alleen tegen de klok speelt. Jongeren tussen 12 en 18 jaar kunnen aan de VEX Robotics Competition meedoen. Hier kunnen meer dan 11500 teams aan deelnemen uit 40 landen. De focus ligt vooral op twee teams die telkens tegen elkaar spelen en online uitdagingen. Ook in deze wedstrijd speelt een zelfgemaakte robot tegen de klok.

Verdere uitleg over het deelnemen aan de wedstrijden vind je op de website van nooby.tech.


Lees ook: Root Coding Robot belooft vloeiende ontwikkeling van programmeervaardigheden – Schoolit