Maak zelf AR/VR met ThingLink
Augmented Reality (AR) en Virtual Reality (VR) zijn een stuk boeiender dan een reader. Met ThingLink presenteer je jouw lesstof in AR/VR waardoor leerlingen ineens wél nieuwsgierig worden.
De afgelopen jaren hebben we met enige regelmaat geschreven over Virtual Reality (VR) en Augmented Reality (AR). We hebben gezien dat VR en AR enorm veel mogelijkheden bieden. Het wordt ingezet om leerlingen met autisme te helpen met de politie om te gaan en we hebben leerlingen door de stad zien rennen tijdens een AR-scheikundeles.
Andere initiatieven organiseren niet zozeer de content van de les, alswel de lesomgeving zelf. Hoe mooi deze initiatieven ook zijn (zelfs als we de nadelen van Virtual Reality meewegen) ze hebben allemaal één ding gemeen: ze zijn ontworpen door partijen die niet voor de klas staan.
Als leerkracht kun je ervoor kiezen de VR tools al dan niet te gebruiken, maar je hebt niet de mogelijkheid om zelf VR-content te creëeren. Daarin lijkt echter verandering te komen, met ThingLink.
Wat doet ThingLink precies?
ThingLink belooft dat je elke afbeelding, video of 360-graden VR shot kunt veranderen in een VR-ervaring. De tool, toegankelijk via browser en app (Android of iOS) stelt je in staat markers (“tags”) in de foto aan te brengen waarmee je extra informatie kunt toevoegen.
Daardoor kun je bijvoorbeeld een aardrijkskundeles verrijken door leerlingen via foto’s een landschap te laten verkennen, waarbij ze alles ontdekken over aardlagen. Of je neemt de klas tijdens de biologieles mee naar een tropisch regenwoud, waar elke boom een schat aan informatie bevat.
Hoe werkt ThingLink?
Je begint elk project met het openen van de foto. Vervolgens klik je op de plekken waar je een tag wilt toevoegen. Hier voer je tekst in, maak je een audioclip of plaats je een externe link. Het werkt allemaal heel intuïtief.
Hoe gebruik je ThingLink?
Gebruik ThingLink of je lesstof tot leven te wekken en boeiendere content te bouwen. Of zet je leerling aan het werk om zélf een ThingLink-werkstuk in te leveren.
Gratis of premium
Wil je als leerkracht gebruik maken van ThingLink? Dan kun je met de gratis versie prima uit de voeten. De gratis versie laat je namelijk onbeperkt afbeeldingen maken en bewerken. Nadeel is wel dat je maximaal 1000 views per jaar kunt krijgen. Die beperking is krapper dan het lijkt, want alle projecten zijn publiek toegankelijk. Het zijn dus niet alleen je eigen leerlingen die je project (meerdere malen) bekijken, maar ook anderen kunnen je views opsnoepen.
Deze beperking kun je vermijden door het Premium Teacher abonnement te kopen. De prijs van dit abonnement bestaat uit een flat fee van 35 dollar per maand, en (bij meer dan 60 leerlingen) een variabel tarief van 2 dollar per (extra) leerling. Je krijgt dan niet alleen 12.000 views per jaar, mar ook een aantal extra integraties.
Wil je een abonnement afsluiten voor je gehele school(district)? Dan krijg je voor een vanaf-prijs van 1.000 dollar/jaar een onbeperkt aantal views.