Lerend netwerk brengt middelbare scholen met AI-adviesraad in kaart

- David Van Waeyenberghe

Beeld: Image Creator

EdTech-specialist en docent/schrijver Barbara Anna Zielonka heeft een lerend netwerk opgestart waarin ze scholen verzamelt die werken met een AI-adviesraad. Het lerend netwerk moet directeurs, leerkrachten én studenten van middelbare scholen inspireren om AI te omarmen en innovatieve leeromgevingen te creëren.

“Mijn doel is om aan de slag te gaan met middelbare scholen wereldwijd die AI-adviesraden hebben opgericht, of dat dit jaar willen doen”, schrijft Zielonka op haar website. Een jaar geleden startte ze al met een initiatief om studenten actief te betrekken bij discussies over toepassingen van AI. “Ik geloof er sterk in dat deze adviesraden een platform kunnen zijn voor directeurs, leerkrachten en leerlingen om het onderwijs vorm te geven. Het kan ook samenwerking en innovatie bevorderen en ons voorbereiden op de toekomst.”

Oproep

Om het lerend netwerk vorm te geven, lanceert Zielonka een oproep. Middelbare scholen, met een AI-adviesraad, kunnen contact opnemen met de initiatiefneemster. “Ik wil deze scholen opnemen in mijn wereldkaart en hun prestaties belichten. Hun ervaringen en doelstellingen zal ik delen met directeurs en opvoeders over heel de wereld.”

lees ook

EU bereikt uniek akkoord over AI-wetgeving

Volgens Zielonka, en met haar heel veel andere EdTech-specialisten, zit er veel toekomst in AI voor scholen. “We willen het volledige potentieel van AI op middelbare scholen, over heel de wereld, ontsluiten en de weg vrijmaken voor een toekomst waarin elke leerlingen een stem, keuze en toegang heeft tot transformatieve onderwijservaringen”, besluit Zielonka haar blog.

Deelnemen aan het lerend netwerk kan via deze link.