Kracht van AI centraal in vierdelige cursus van European Schoolnet Academy

- David Van Waeyenberghe

Met de EU Code Week MOOC (Massive Online Open Course) wil Schoolnet Academy de basis van AI, en de mogelijkheden ervan in de klas, bijbrengen. De lessenreeks vindt plaats van 13 maart tot 19 april.

‘Unlocking the Power of AI’, zo heet de nieuwe EU Code Week MOOC die leerkrachten de basisbeginselen van artificiële intelligentie wil bijbrengen. Tegelijk zullen de lesgevers de deelnemers meenemen langs de kansen en uitdagingen in onderwijs. De lessenreeks omvat vier online sessies waarbij de lesgevers AI-bronnen, tools en technologieën onder de loep nemen die veilig kunnen worden geïmplementeerd in de dagelijkse klaspraktijk.

lees ook

AI-taalmodellen: bedreiging of verrijking voor het onderwijs?

Vier modules

Schoolnet Academy gaat tijdens MOOC dieper in op onderwijsdata en hoe die kan worden gebruikt om het lesgeven en leren te verbeteren. Daarnaast belichten de lesgevers uiteraard ook de ethische kant van de zaak. Deelnemers krijgen aan het eind van de opleiding de opdracht om hun eigen AI-gerelateerde leeractiviteit voor te bereiden. De MOOC is trouwens blended learning want naast de online cursisten zal European Schoolnet ook werken met studiegroepen.

  • Module 1: AI implementatie in onderwijs => start vanaf 13 maart
  • Module 2: Datagestuurd onderwijs => start vanaf 20 maart
  • Module 3: Impact van AI in het onderwijs => start vanaf 27 maart
  • Module 4: Wat is het volgende in AI => start vanaf 3 april

European Schoolnet Academy richt zich met de cursus in de eerste plaats naar leerkrachten. Ook ouders, en bij uitbreiding iedereen die interesse heeft in het onderwerp, zijn welkom. Er is geen ervaring met het thema nodig. Aan het eind van de cursus moeten de deelnemers hun eigen activiteit indienen en die van drie andere cursisten beoordelen. Volgens Schoolnet Academy slagen 95 procent van de deelnemers in het opdracht.

De deadline voor het indienen van de eigen leeractiveit is woensdag 19 april. Meer informatie is terug te vinden op de website van European Schoolnet Academy.