Google Lens kent nieuwe huiswerk-filter om bij wiskunde te helpen

- Cédric Van Loon

Leerlingen die vast zitten tijdens hun huiswerk kunnen voortaan eenvoudig hulp inschakelen van Google Lens. De applicatie toont je niet alleen de oplossing, maar ook hoe het tot die oplossing is gekomen. De perfecte compagnon voor extra hulp.

Google gebruikt de technologie van Socratic dat het vorig jaar heeft overgekocht. De zoekgigant integreert de intelligentie in Google Lens. Hiermee moet je enkel een foto nemen van de wiskunde-oefening en markeren waar je problemen mee hebt.

In tegenstelling tot gewoon het antwoord te geven, kan je ook een stap-voor-stap uitleg vragen om optimaal te begrijpen hoe tot de oplossing te komen. Leerkrachten kunnen de app voorstellen aan leerlingen om thuis bij huiswerk als extra hulp in te schakelen. Voor afstandsleren kan de app ook handig zijn om problemen op te lossen zonder telkens op input van de leerkracht te wachten.

Socratic

Google Lens kan je downloaden in de Play Store op Android. iOS-gebruikers kunnen terecht in de Google Foto’s-app om de functionaliteit te gebruiken. Je kan dezelfde app ook gebruiken om meer informatie te krijgen van alles in je omgeving. Een foto van je hond of kat toont bijvoorbeeld onmiddellijk het ras en bijhorende eigenschappen.

Je kan de app ook gebruiken om tekst in realtime te vertalen terwijl je je smartphone of tablet ervoor houdt. Historische gebouwen krijgen extra tekst en uitleg en onbekende bloemen worden automatisch herkend. Op termijn wil Google alles in realtime kunnen uitleggen via Google Lens, om klaar te zijn voor de augmented reality revolutie die het komende decennium wordt ingeluid.

Google rolt de functie binnenkort uit naar de Lens-app. Wie de functie nog niet heeft om wiskundige vraagstukken op te lossen, kan nog steeds terecht bij de Socratic-app die nog los verkrijgbaar is in de App Store op iOS en de Play Store op Android.

Tip: Minecraft: Education Edition is nu beschikbaar op Chromebook