Minecraft: Education Edition is nu beschikbaar op Chromebook

- Cédric Van Loon

Net voor de start van het nieuwe schooljaar komt Microsoft met het nieuws dat Minecraft: Education Edition compatibel is met Chrome OS. Dit betekent dat Chromebooks voortaan gebruik kunnen maken van de leselementen in Minecraft.

De Chromebook-versie bevat dezelfde functionaliteit als alle andere versies van het spel, inclusief cross-play-ondersteuning. Zo kunnen leerlingen samenwerken met andere spelers op Windows, iPad en Mac.

In feite draait elke Chromebook een versie van de Android-app van Minecraft: Education Edition met Chrome OS-ondersteuning. Oudere Chromebooks die geen Android appondersteuning hebben, kunnen het de software niet draaien. Wie twijfelt, kan deze lijst van Google raadplegen met alle compatibele toestellen en welke binnenkort een update mogen verwachten om Android-apps te kunnen draaien.

Compatibel met ChromeOS

Chromebooks zijn ontzettend populair in de VS en groeien aan populariteit in België. Ondanks dat Microsoft graag Windows 10 naar voor schuift om Minecraft op te installeren, kan het niet rond compatibiliteit met Chrome OS om geen leerlingen uit te sluiten.

Minecraft: Education Edition bevat specifieke tools voor leerkrachten waaronder virtuele borden en een klasmodus om met leerlingen te communiceren en hun wereld te bekijken. Microsoft heeft heel wat lesmaterialen klaargestoomd en stelt die gratis online beschikbaar. Denk daarbij aan thema’s zoals wetenschap, wiskunde, kunst of geschiedenis.

Gebruikers kunnen ook zelf materiaal beschikbaar stellen op de Minecraft Marketplace, maar daar heb je niet de kwaliteitsgarantie van Microsoft en kan door de enorme hoeveelheid content het lesmateriaal moeilijk vindbaar zijn. Wie echter grondig zoekt, kan wel heel wat extra lesmateriaal terugvinden.