AWS DeepRacer: verbeterde race-auto’s en meer races

- Jeroen Langendam

De nieuwe DeepRacer heeft onder meer een stereocamera en LIDAR-sensor. (Afb: Amazon AWS)

Amazon, het bedrijf achter de AWS DeepRacer, heeft de auto’s waarmee geracet moet worden een upgrade gegeven. Je kunt nu ook zelf races organiseren, of meedoen met het uitgebreide officiële race-schema.

AWS DeepRacer is een door Amazon georganiseerde wedstrijd waarbij deelnemers met een 1:18 race-auto de strijd met elkaar aanbinden. Niet met een afstandsbediening, maar door de auto zo goed mogelijk te programmeren. Het draait bij AWS DeepRacer namelijk niet om jouw stuurmanskunsten. Bij deze wedstrijd draait het erom dat je een auto programmeert die zichzelf via Machine Learning leert hoe hij moet rijden.

Vanwege het succes van AWS DeepRacer heeft besloten om het startschema uit te breiden. Ook kun je voortaan zelf races organiseren: “We voegen meer momenten toe waarop je kunt deelnemen aan evenementen van AWS. Je kunt ze ook zelf organiseren.” Door meer race-types heb je ook meer kans op te winnen. Zo is er nu ook een multi-car races met meerdere deelnemers tegelijk, aldus Jeff Barr van AWS.

Zelf races organiseren in AWS DeepRacer
Je kunt nu ook zelf races organiseren. (Afb: Amazon AWS)

Betere auto voor AWS DeepRacer

Ook heeft Amazon haar race-auto verbeterd. De DeepRacer Evo is een nieuw model dat voortbouwt op de originele auto van vorig jaar. De DeepRacer Evo heeft een stereo-camera en een Light Detection and Ranging sensor (LIDAR). Deze nieuwe hardware maakt de auto een stuk slimmer. Barr: “De nieuw toegevoegde sensores helpen DeepRacer Evo om obstakels te detecteren en omzeilen, waaronder andere DeepRacers.”

Volgens Barr is dat niet alleen handig op de racebaan: “Het helpt je om nog meer te leren over het opwindende vakgebied van reinforced learning. Dat is essentieel is voor zelfrijdende auto’s.”

Deelnemers hoeven geen nieuwe auto aan te schaffen. De nieuwe sensoren zijn los verkrijgbaar en kunnen op het oude model worden gemonteerd.