AWS DeepRacer-wedstrijd focust op machine learning

- Jeroen Langendam

Om het tekort aan competente engineers op het gebied van Machine Learning op te lossen bieden Amazon Web Services en Udacity samen een studiebeurs. Binnen dit programma kunnen studenten die goed presteren met AWS DeepRacer een opleiding kunnen volgen binnen het Machine Learning Nanodegree programma.

In 2018 lanceerde Amazon Web Services (AWS) de ‘DeepRacer’ league. Deelnemers racen met een 1:18 race auto voor mooie prijzen. De twist is dat deze raceauto’s zelfsturend moeten zijn.

Deelname aan de DeepRacer League is een leuke en interessante manier om op een praktijkgerichte manier te leren werken met machine learning. Iedereen van 18 jaar of ouder mag meedoen.

DeepRacer is moeilijk aan te leren

Helaas blijkt in de praktijk dat de leercurve voor de meeste studenten te steil is. Het programmeren van een reinforced machine learning model blijkt voor de meeste deelnemers te moeilijk. Hierdoor haken veel geïnteresseerden al snel af.

Online aanbieder van IT-onderwijs Udacity biedt daarom een speciaal (en gratis) cursus aan voor DeepRacer. Dit programma kwam tot stand in samenwerking met AWS en werd in april van dit jaar gelanceerd.

Deelnemers aan de DeepRacer cursus leren een Reinforced Learning model te bouwen binnen de AWS 3D race simulator. Udacity biedt een gestructureerd lesprogramma met onder meer webinars en peer-to-peer feedback

Gratis opleiding voor beste 200 studenten

Komend schooljaar gaat Udacitiy een stapje verder. Om studenten extra aan te komt er een studiebeurs voor de best presterende studenten. Deelnemers aan de DeepRacer-cursus maken kans op een van de 200 kosteloze plekken in het Udacity Machine Learning Nanodegree programma. Dit programma leidt op tot Machine Learning Engineer.

Inschrijven voor de DeepRacer-cursus kan tussen 1 augustus en 31 oktober 2019. Deelname aan het programma is gratis.

Behoefte aan meer machine learning competenties

Sebastian Thrun, de topman van Udacity: ‘Er zijn simpelweg niet genoeg mensen die machine learning competenties hebben. Daarom hebben AWS en Udacity een gedeelde commitment om talenten op te leiden op het gebied van machine learning.’

Thrun hoopt dat de DeepRacer Scholarschip Challenge deelnemers helpt om zich technisch verder te ontwikkelen naar een goede carrière.