Agoria’s inspiratiegids ‘Edtech’ biedt scholen hulp bij Digisprong

- Ilene Langen

Technologiefederatie Agoria stelde enkele weken geleden de Edtech-gids voor in het GO! SO in Lennik, samen met Vlaams minister voor Onderwijs Ben Weyts. De gids helpt scholen om hun ‘digisprong’ voor te bereiden en zorgt op die manier voor meer onderwijskwaliteit.

Dankzij het Digisprongplan en de eerste 230 miljoen euro aan middelen, kunnen scholen nu écht beginnen met stappen zetten op het vlak van digitalisering. “Digitaal onderwijs kan een fantastisch verlengstuk zijn voor ons klassieke onderwijs”, stelt Weyts. “Dankzij digitalisering kunnen we kwetsbare leerlingen beter ondersteunen of sterke leerlingen meer uitdagen.” Minister Weyts grijpt de coronacrisis aan om de achterstand inzake digitalisering in Vlaamse scholen aan te pakken. Concreet investeert de Vlaamse overheid 385 miljoen euro in het meerjarenplan.

Handig instrument

Om scholen hierin bij te staan, ontwikkelde Agoria de Edtech-inspiratiegids. In deze gids bieden 24 technologische bedrijven hun diensten aan, gaande van het aankopen van laptops en VR-brillen tot het ontwikkelen van digitaal leermateriaal. Leerkrachten kunnen via de gids ook ontdekken waar online multimediale opleidingen aangeboden worden. Fanny De Troyer, directrice van het GO! SO in Lennik, is vol lof over de nieuwe inspiratiegids: zelfs voor scholen die reeds verder staan in het digitaal proces kan Edtech een meerwaarde bieden.

Wil je ook graag gebruik maken van de inspiratiegids? Hier kan je je inschrijven om Edtech te downloaden.