360-graden rondleiding in 3D door zalen Technopolis

- Jeroen Langendam

Technopolis biedt een 360-graden rondleiding in 3D. Gratis en online.

Wetenschaps- en techniekcentrum Technopolis opent virtueel de deuren voor bedrijven, instellingen en organisaties die een evenement willen organiseren. Met de 360-graden rondleiding in 3D laat Technopolis zien wat het in huis heeft.

In een crisis worden mensen creatief. Ook nu. Vanwege corona zijn scholen, instellingen en bedrijf druk op zoek naar innovatieve manieren om het hoofd boven water te houden. Zo ook Technopolis.

Een bezoek aan dit wetenschaps- en techniekcentrum in Mechelen zit er voorlopig niet in. Dus heeft Technopolis het #LockDownLab geopend, zodat iedereen gewoon thuis leerzame experimenten kan uitvoeren.

Behalve met educatie houdt Technopolis zich ook bezig met het organiseren van bedrijfsevents. Onder de naam Technopolis Events kunnen bedrijven een vergadering of evenement in de zalen van het museum houden. Jaarlijks verwelkomt de organisatie al ruim 300 evenementen, waaronder trainingen, cursussen en bijscholingen.

Online rondkijken

Wie een evenement wil organiseren, wil natuurlijk de beste locatie gebruiken. Normaal gesproken komen bedrijven en organisaties daarom eerst even kijken hoe de locatie en hoe de evenementzalen eruit zien. Maar ook dat ligt nu stil.

Daarom biedt de organisatie geïnteresseerden nu via de website een interactieve 360-graden rondleiding aan, volledig in 3D. Deze rondleidingen stonden al een tijdje op de rol, maar “door de coronacrisis is de lancering ervan in een stroomversnelling geraakt”.

Hoewel de rondleiding vooral bedoeld is voor bedrijven, is de rondleiding voor iedereen toegankelijk. In totaal kun je 12 evenementenzalen verkennen. Zo kun je in alle rust door de “Laan” wandelen, met uitzicht op de verschillende interactieve tentoonstellingen, het STEM-centrum bekijken op geschiktheid voor je eigen workshop  of de Ontdekhoek ontdekken.