Raamovereenkomst met Telenet Schoolnet+ verlengd

- Jeroen Langendam

De Vlaamse regering heeft, in afwachting van een eventueel nieuw initiatief, het contract met Telenet Schoolnet+ met een jaar verlengd.

Een goede breedband internetverbinding is essentieel voor het moderne onderwijs. Smartboards, educatieve games, apps vereisen allemaal een goede online verbinding. Niet alleen het onderwijsproces, ook de ondersteunende processen kunnen niet zonder stabiel en snel internet.

De Vlaamse overheid heeft scholen daarom de afgelopen jaren de mogelijkheid gebonden om Telenet Schoolnet+ online te gaan. Hiertoe was een raamovereenkomst gesloten. Scholen kunnen hieraan aanhaken, waardoor ze geen openbare aanbesteding hoeven te houden. De raamovereenkomst hield rekening met alle belangrijke eisen die een onderwijsinstelling aan haar internetverbinding kan stellen.

Hoewel de Vlaamse regering overweegt om Schoolnet+ te vervangen door een nieuw initiatief, is de raamovereenkomst met aanbieder Telenet verlengd. De raamovereenkomst blijft geldig tot 4 september 2020.

Voorwaarden verlenging Schoolnet+

De regering en Telenet hebben afgesproken dat de voorwaarden van de raamovereenkomst hetzelfde blijven. Het blijft dus mogelijk om dezelfde telecomdiensten in te kopen als in de voorgaande jaren. Niet alleen connectiviteit en wifi, maar ook cybersecurity diensten.

Toch zijn er verschillen. Om te beginnen is de snelheid van Schoolnet Internet Only opgevoerd van 240 Mbps naar 300 Mbps. Het abonnementstarief van deze dienst blijft hetzelfde.

Ook biedt Schoolnet+ nu de mogelijkheid om voor 15 euro (excl. BTW) per maand de maximale downloadsnelheid te verhogen naar 1.000 Mbps, terwijl de uploadsnelheid in dit pakket 50 Mbps is.