Gebruik gratis mooie afbeeldingen via Unsplash

- Ilene Langen

Als leerkracht of student kan je zeker wel wat foto’s gebruiken voor een les of project, maar die hoef je niet altijd op Google te gaan zoeken. Maak een account aan op Unsplash en deel de afbeeldingen met je collega’s of leerlingen.

Zoals je misschien zelf al ondervonden hebt, vind je niet altijd de mooiste of meest kwalitatieve foto’s via Google Afbeeldingen. Voor jezelf, je collega’s of je leerlingen kan het dan ook moeilijk zijn om lessen of projecten visueel tot in de puntjes af te werken. Wij geven je daarom een alternatieve optie mee.

Zoeken en collecties aanmaken

Dankzij Unsplash kan je gratis – na het aanmaken van een account – mooie foto’s zoeken om aan je persoonlijke collectie toe te voegen. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar kwaliteitsvolle afbeeldingen van een vos voor een spreekbeurt? Geef de zoekterm in het Engels in en je krijgt een uitgebreid aantal opties aangeboden.

Unsplash

Wanneer je op het plusje in de rechterbovenhoek van de afbeelding klikt, kan je een eigen collectie aanmaken. Hier kan je tot wel 100 foto’s toevoegen én ervoor kiezen om de collectie privé of openbaar te maken.

Unsplash

Afbeeldingen delen

Daarna kan je via je eigen profiel de collectie delen met anderen. Wanneer je op Share klikt, zie je dat je de collectie op verschillende manieren kan versturen. Je kan heel gemakkelijk de link naar de collectie delen via Microsoft Teams, Google Classroom of eender welk platform dat je gebruikt.

Unsplash

Als je de collectie aanvult, zullen degenen met de juiste link dit ook te zien krijgen. Leerlingen hoeven zelfs niet ingelogd te zijn om de afbeeldingen te kunnen gebruiken of om zelf naar nieuwe foto’s te zoeken.

Mappen aanmaken

Een andere manier om de foto’s te delen met collega’s of leerlingen, is door een gedeelde map aan te maken. Dat kan bijvoorbeeld op Google Drive, zodat leerlingen ook geen account nodig hebben om de foto’s te kunnen zien. Hiervoor hoef je enkel en alleen de afbeeldingen te downloaden via Unsplash (of je kan er gebruiken uit je eigen collectie).


Lees ook: Hoe werk je efficiënt met Google Drive? – Schoolit