Overal en altijd leren? Dat kan met Google Classroom op Android

- Ilene Langen

De coronapandemie heeft voor een grote boost gezorgd in digitale tools voor het onderwijs en Google Classroom is daar één van. Om overal en altijd te kunnen werken en leren, voegt Google nu drie nieuwe functies toe aan de Android-app van Classroom.

Veel scholen moeten tegenwoordig goed kunnen schakelen tussen fysiek, hybride of virtueel lesgeven dankzij de coronapandemie. Bedrijven als Google spelen daar maar al te graag op in. Nu voegt de gigant drie nieuwe functies toe aan de Android-app van Google Classroom om altijd en overal te kunnen blijven leren.

Classroom offline gebruiken

Dankzij de Classroom-app kunnen studenten nu blijven werken en leren, zelfs wanneer de internetverbinding niet wil meewerken. Je kan namelijk taken downloaden op je toestel om te bewerken wanneer je offline bent. Wil je echter iets uploaden of vragen stellen? Dan heb je wel nog een goede netwerkverbinding nodig.

Bron: Google

Foto’s tegelijk uploaden

Wanneer je foto’s wil maken van bepaalde taken – denk bijvoorbeeld aan wiskundige formules of wetenschappelijke tekeningen –, dan biedt de app je de mogelijkheid er meerdere tegelijk te uploaden. Met de nieuwe scanfunctie kan je nu verschillende afbeeldingen in één document samenvoegen of verschillende documenten selecteren met één muisklik.

Bron: Google

Makkelijk verbeteren

Leerkrachten die vaak hun smartphone (of tablet) gebruiken, kennen de Classroom-app waarschijnlijk al. Nu maakt Google het mogelijk om makkelijk tussen studenten en taken te switchen, en zo in een handomdraai te verbeteren.

Daarnaast kunnen leerkrachten ook feedback geven door individuele reacties toe te voegen aan documenten of het foutieve deel aan te duiden.

Bron: Google