Koepel van 130 scholen investeert in digi-borden van Ctouch

- Jeroen Langendam

De scholenkoepel Katholiek Onderwijs Bisdom Antwerpen (KOBA) heeft besloten haar 130 scholen uit te rusten met Ctouch digiborden.

De scholenkoepel Katholiek Onderwijs Bisdom Antwerpen (KOBA) heeft besloten haar scholen in de komende jaren uit te rusten met Ctouch digitale schoolborden. Dat heeft de leverancier bekendgemaakt. Van Roey is verantwoordelijk voor de uitrol.

Koba is een samenwerkingsverband van 9 schoolbesturen voor katholiek onderwijs dat zich richt op de ondersteunende processen van het onderwijs. Onder de deelnemende schoolbesturen vallen in totaal 130 scholen: kleuterscholen en scholen voor lager en secundair onderwijs.

Ook een tweetal centra voor volwassenonderwijs vallen onder de hoede van KOBA. Voor al deze scholen verzorgt KOBA zaken als het financieel beheer, beleidsinformatie, HR-ondersteuning, gebouwenbeheer en inkoop. Deelnemende scholen worden daarbij ontzorgd als het gaat om “bijzaken”. Daardoor kunnen ze zich richten op hun belangrijkste taak: het verzorgen van goed onderwijs. De investering in digiborden van Ctouch is door KOBA opgepakt als onderdeel van haar inkoop-taak.

Modernisering KOBA grote klus voor Ctouch

De modernisering van deze scholen is voor leverancier Ctouch een grote klus. De geschatte investering van deze opdracht is ongeveer 1,4 miljoen euro. Het gaat in totaal om 3.360 klaslokalen waar in de komende vier jaar een interactieve touchscreen van het bedrijf zal worden geïnstalleerd door Van Roey.

CTOUCH in de klas.

Dankzij de interactieve touchscreen schoolborden van Ctouch kunnen scholen makkelijker gebruik maken van moderne apps. Ook kunnen presentaties levendiger worden, bijvoorbeeld door het gebruik van Genial.ly.

Ctouch is trots dat deze grote opdracht mogen uitvoeren. Een woordvoerder: “We zijn geweldig trots dat wij kunnen bijdragen aan onderwijsvernieuwing in België. Daarbij gaan we graag een stap verder dan het moderniseren van scholen (..) We kijken er naar uit om zo bij te dragen aan KOBA’s missie om inspirerend onderwijs meer op de kaart te zetten.”