Hoe til je je schoolwebsite naar een hoger niveau?

- Ilene Langen

Misschien wist je het al, misschien nog niet, maar een schoolwebsite is erg belangrijk voor de zichtbaarheid van je school. Hoe je deze best in elkaar knutselt, lees je hier.

Een website die goed in elkaar steekt, is één van de belangrijke aanwinsten voor je school. Jammer genoeg verdwijnt het onderhouden ervan gemakkelijk naar de achtergrond. Ouders gaan tegenwoordig echter steeds vaker op zoek naar de juiste school via het wereldwijde web.

Maak je website responsive

Gezien het wereldwijde web ook vanop een mobiele telefoon beschikbaar is, dient je schoolwebsite aangepast te zijn aan dit formaat. Dit geldt ook voor tablets. In welke richting je je toestel ook draait, de website moet altijd goed leesbaar blijven. Je kan het zelf makkelijk uittesten via je eigen smartphone.

Spreek je bezoekers aan

Hoewel de website vooral rond je school hoort te draaien, bedenk je best ook wat (toekomstige) ouders het meest aanspreekt. Op die manier beantwoord je aan de noden van je bezoekers en overtuig je misschien wel die ene twijfelaar om zijn of haar dochter toch in te schrijven.

Deel daarom verhalen van leerkrachten, leerlingen en ouders op je website. Een gevoel van herkenning en andere aanknopingspunten zijn belangrijk voor je lezers. Zet bovendien in de kijker wat jouw school anders maakt dan andere scholen in de buurt.

Kies voor het juiste design

Maak daarnaast tijd voor het visuele aspect van je website, want het oog wil ook wat. Bezoekers houden van een praktische en intuïtieve pagina waar informatie makkelijk en snel op te vinden is. Zet de schooluren en -kalender in de verf, naast de inschrijfknop en toffe foto’s van activiteiten.

Belangrijk om te onthouden: gebruik niet te veel knoppen en laat jargon of moeilijke taal links liggen.

Hou je data in de gaten

Het is belangrijk dat je bezoekers werkelijk iets doen op je website. Om te weten welke onderdelen van je website goed scoren, kan je bijvoorbeeld gebruik maken van Google Analytics.

Informatie die niet op een website thuishoort, kan je bijvoorbeeld ook delen op sociale media of in de nieuwsbrief. Denk hierbij aan leuke video’s of specifieke, tijdelijke informatie voor leerlingen.

lees ook

Schaaf je ICT-vaardigheden bij en leer effectief communiceren met ouders