Hoe zorg je voor een goede website voor een school?

- Gastauteur

Een goede website voor een bedrijf nodig? Zo zorg je daarvoor

Wil jij weten hoe je zorgt voor een goede website voor een bedrijf? Wie een aankoop doet, oriënteert zich van tevoren steeds meer online. Daarom is een professionele website die tevens goed werkt erg belangrijk. Ook moet de consument de website eenvoudig kunnen vinden. En als de consument de website voor ogen krijgt, moet deze er professioneel en verzorgd uitzien, waar een webdesign bureau voor kan zorgen. Wij zochten uit op welke manieren je kunt zorgen voor een goede website voor een bedrijf.

Zorg voor een responsive design

Een goede website voor je bedrijf krijg je o.a. door te zorgen voor een responsive design, waarvoor je webdesign bureaus in Antwerpen kunt inschakelen. Door de komst van de smartphone en tablet wordt een responsive design steeds belangrijker. Hierdoor moeten websites ook geoptimaliseerd zijn voor mobiele gebruikers, omdat veel mensen met de telefoon informatie opzoeken. Dit betekent dat de website geheel is aangepast aan het apparaat en de teksten en layout hier precies bij passen. Door te zorgen voor een responsive design, wordt een website beter gevonden in de Google zoekmachine.

Zorg voor een duidelijke website

Het is ook belangrijk om te zorgen voor een duidelijke en makkelijke navigatie, waardoor bezoekers makkelijker door kunnen klikken. Hierdoor zullen ze meer tijd doorbrengen op de website, omdat ze snel de informatie kunnen vinden die ze zoeken. Zorg er dus voor dat jouw layout overzichtelijk is en de elementen op logische plekken staan. Plaats het menu bovenaan de website en zorg ervoor dat deze mee kan scrollen naar beneden, zodat een bezoeker eenvoudig verder kan kijken.

Maak gebruik van SEO

SEO betekent ook wel zoekmachine optimalisatie. Dit zijn alle middelen, zoals de instellingen, content en overige activiteiten die ervoor zorgen dat een website hoog eindigt in de Google zoekmachine. Hierbij dien je de juiste keywords te gebruiken en  deze keywords ook terug te laten komen in de titel en meta-description.

Link door naar relevante content

Ook door linken naar relevante content is van groot belang, omdat je bezoekers zo geheel kunt informeren. Stel dat je meer uitlegt over een specifiek product, dan is het erg handig als je doorlinkt naar een website waar nog meer belangrijke informatie te vinden is. Dit zorgt er tevens voor dat je hoger zal scoren in de Google zoekmachine.

Wil jij ook een goede website voor een of jouw bedrijf? Ga dan aan de slag met onze tips!


Dit is een aangeleverde bijdrage van Lequal. Schoolit is niet verantwoordelijk voor de inhoud ervan.