Vivitek lanceert NovoTouch EK serie voor onderwijs

- Jeroen Langendam

Het bedrijf Vivitek heeft een nieuwe serie digitale schoolborden op de markt gebracht. Dankzij een aantal handige nieuwe functies leveren deze borden meer flexibiliteit en mogelijkheden.

De nieuwe NovoTouch EK-serie interactieve schermen combineert draadloze samenwerking met een digitaal schoolbord. Volgens Vivitek is deze serie presentatieschermen ontwikkeld om zowel tijdens de les, als daarbuiten toegevoegde waarde te bieden. Holger Graeff, hoofd Vivitek EMEA: “Wij streven naar oplossingen met de perfecte verhouding tussen performance, specificaties en prijspeil. Met de nieuwe NovoTouch voor Education denken we de perfecte balans gevonden te hebben, dankzij de combinatie van fantastische features, gebruiksgemak, eenvoud in het onderhoud én het feit dat het ook buiten lestijd waarde kan toevoegen. Door de geweldige prijs/kwaliteitsverhouding biedt Vivitek hiermee de perfecte alles-ineen touchscreen dat samenwerking bevordert en de lessen nog opwinderde maakt voor alle leerlingen.”

Specificaties NovoTouch EK-serie

De NovoTouch EK Serie is voor het onderwijs beschikbaar in een drie afmetingen, namelijk 65, 75 en 86 inch.

De nieuwe borden hebben een 4K-UHD resolutie van 3.840×2.160. Dankzij de draadloze mirror-functie kunnen leerlingen het beeldscherm van hun eigen device naadloos op het grote scherm tonen. De NovoTouch ondersteunt deze projectie-mogelijkheid zowel voor Windows, MacOS, Android als iOS-systemen. Daardoor past dit scherm prima binnen een Bring-Your-Own-Device(BYOD) beleid.

Een uitgebreid overzicht van alle technische specificaties van de NovoTouch EK-serie is hier in te zien.

Flexibel gebruiksgemak

Om het gebruiksgemak zo groot mogelijk te maken, kunnen gebruikers het projectiescherm gebruiken om op te schrijven, notities te maken en andere content toe te voegen. Als leerkracht hou je echter altijd de touwtjes in handen, want dankzij de functie moderator preview kun je bepalen welke content wel en niet doorgestuurd wordt naar het beeldscherm.

Zelf lesmateriaal maken

De NovoTouch EK is ook bruikbaar voor docenten die een instructievideo willen maken. Door de ingebouwde schermopname-software (NT Minute) kun je perfect opnemen wat er op het scherm gebeurd. Handig, als je instructievideo’s wilt maken over hoe je bepaalde softwaretoepassingen moet gebruiken. Maar je kunt ook je lessen integraal opnemen, zodat studenten deze op een later moment kunnen terugkijken.

Aankondigingen

Heb je even geen content te tonen? Dan kun je de NovoTouch ook gebruiken als medium om aankondigingen te tonen. Daarvoor koppel je eenvoudigweg het bord aan het digital signage-netwerk van de school om bijvoorbeeld roosterwijzigingen, lesuitval en andere zaken aan te kondigen.

Geen lesmateriaal te tonen? Dan functioneert de NovoTouch EK als aankondigingsbord (Afb: Vivitek)

Gratis support

De belofte die scholen krijgen bij de aankoop van de NovoTouch Ek is dat ze helemaal zorgenvrij zijn. Vivitek belooft dat er geen verborgen kosten aan de aankoop hangen. Ook software en firmware upates zijn gedurende vijf jaar gratis.

De Vivitek NovoTouch EK is in België alleen verkrijgbaar via distributeur SANEL.