Sharp lanceert zes nieuwe interactieve 4K-schermen

- Cédric Van Loon

Sharp lanceert binnen zijn line-up van interactieve lcd-schermen zes nieuwe modellen. Het Big Pad-aanbod breidt uit met zes 4K-schermen, drie in de PN-TH1-reeks en drie in de PN-HC1-reeks.

Zonder een pc aan de schermen te koppelen, kan je al een aantal basistaken uitvoeren. Zo kan je aantekeningen maken in de whiteboard-applicatie. De Big Pad-modellen kunnen ook overweg met mediabestanden binnen het schoolnetwerk zonder nood aan pc. Wie meer wil, kan een laptop draadloos of bekabeld verbinden.

PN-TH1: met InGlass-technologie

De schermen in de PN-TH1-reeks maken gebruik van een glazen paneel voor het scherm om interactief op te werken. Het imiteert hiermee dezelfde ervaring als op een smartphone of tablet. In tegenstelling tot de PN-HC1-reeks kan je bij de PN-TH1-reeks de slimme functionaliteiten uitschakelen die met het Big Pad-scherm wordt geleverd. Dit kan een aanbeveling zijn van het cybersecuritybeleid binnen de school.

Sharp PN-HC1_2

Ronald Huijbregts, Marketing Manager Visual Solutions bij Sharp: “Met de introductie van de PN-HC1- en PN-TH1 Big Pad-reeksen past Sharp zijn 4K touch-technologie toe in een bredere omgeving: van vergaderruimten tot klaslokalen. Deze nieuwste generatie schermen zijn een uitbreiding van de Big Pad-schermen die zijn ontwikkeld om de productiviteit en samenwerking in klaslokalen te verbeteren.”

De Sharp PN-TH1-reeks is verkrijgbaar in de maten 85, 75 en 65 inch, telkens in 4K-resolutie (3.840 x 2.160 pixels).

PN-HC1: infrarood-sensoren in de rand

De PN-HC1-schermen maken geen gebruik van een glazen aanraakscherm. Het plaatst infraroodsensoren in de schermrand om zo accuraat te kunnen berekenen waar er interactie is. De schermen worden voorzien van een OPS-compatibel slot om optioneel naadloos een pc te integreren. Zo hoef je niet altijd een laptop aan te sluiten en zit de rekenkracht in het scherm zelf.

Aan de voorkant van de PN-HC1-reeks zitten een aantal fysieke knoppen om handig het volume te bedienen, de input te veranderen, het toestel vergrendelen of om het scherm te ‘bevriezen’. De functie Freeze Frame laat de leerkracht het beeld op de Big Pad onmiddellijk bevriezen, waardoor men op het verbonden apparaat andere inhoud kan raadplegen, zonder dat de leerlingen dit zien.  

De Sharp PN-HC1-reeks is verkrijgbaar in de maten 86, 75 en 70 inch, telkens in 4K-resolutie (3.840 x 2.160 pixels).