Minecraft vanaf nu volledig beschikbaar op Chromebooks

- David Van Waeyenberghe

Microsoft heeft Minecraft, dat steeds meer wordt ingezet in de klaspraktijk, volledig beschikbaar gemaakt voor ChromeOS. In maart lanceerde Microsoft al een ‘early access’-versie van Minecraft: Bedrock Edition voor Chromebooks waardoor het spel via Androidondersteuning kon worden gespeeld op ChromeOS.

De Education Edition van Minecraft vond al in 2020 de weg naar de populaire Chromebooks. Alleen had je daarvoor een schoollicentie of een Office 365 Education-account voor nodig, weet Onmsft. Daarnaast moesten de toestellen aan set vereisten en minimumspecificaties. Wie graag Minecraft installeert op zijn of haar Chromebook, kan het programma aankopen in de Play Store voor 20 dollar. Wanneer je al werkte met de early access, dan kan je volledige toegang krijgen voor 13 dollar.

lees ook

Minecraft: Bedrock Edition beschikbaar op Chromebooks 

Beschikbaarheid

Om Minecraft Education Edition zorgeloos te kunnen spelen, heeft jouw Chromebook wel enkele specs nodig. Google laat weten dat Minecraft beschikbaar zal zijn op elke Chromebook die de afgelopen drie jaar is geproduceerd. Heb je een ouder toestel, dan hangt de beschikbaarheid af van een aantal minimumvoorwaarden. Minecraft voor Chromebooks ondersteunt eveneens full cross-play, waarmee je aan de slag kunt met andere spelers op mobiele toestellen, Xbox, PlayStation, Switch en uiteraard ook Windows.

Wanneer je over een Game Pass Ultimate beschikt, dan krijg je toegang tot Minecraft op jouw Chromebook via de Xbox Cloud Gaming. De jongste versie van Minecraft op ChromeOS is trouwens uitgerust met toegang tot de Minecraft Marketplace en de nieuwe Trails&Tales update (zie tweet). Hiermee kan je onder andere op kamelen rijden, nieuwe mobs ontmoeten en boodschappen voor vrienden achter laten op bewerkbare hangende signalisatieborden. Kortom, fun verzekerd binnen en buiten de klas.