HP toont nieuwe ProBook x360 11 G5 met robuust design

- Cédric Van Loon

Het nieuwe toestel debuteert voor het eerst Wifi 6 (optioneel) in een robuuste behuizing. De laptop kan een val tot 122 cm hoogte verdragen en het toetsenbord is bestand tegen minimale lekken van water.

Op de BETT-beurs pakt HP uit met hun meest rugged Windowslaptop ooit binnen de educatiesector. De gloednieuwe HP ProBook x360 11 Education Edition kan een val tot 122 cm hoogte op hout overleven en heeft 13 MIL-STD 810G-testen doorlopen. Daarnaast heeft HP de laptop ook extra getest op specifieke schoolsituaties.

De EE-versie (Education Edition) heeft hier een specifiek toetsenbord dat vandalismebestendig is. Je kan de toetsen niet verwijderen uit de laptop en een glas water laten vallen op het toetsenbord kan geen kwaad.

Wifi 6 als optie

Uniek is de optionele Wifi 6-functionaliteit die door scholen kan worden geconfigureerd. Het is hiermee de eerste rugged laptop met flexibel scharnier dat Wifi 6 omarmt. Voor scholen die al in Wifi 6 hebben geïnvesteerd of dat binnenkort plannen te doen, is dit een interessante toekomstbestendige optie.

Verder wordt het toestel geleverd met een Intel-chip aan boord en HP’s eigen BIOSphere Gen5 firmware ecosysteem waarmee updates automatisch kunnen worden geconfigureerd met bijhorende veiligheidschecks.

De webcamera boven het scherm kan je met een druk op het toetsenbord hardwarematig loskoppelen en veilige firmware beschermt de camera tegen malafide gebruikers. Zo heb je niet langer meer een sticker nodig om je privacy te bewaren indien je dat graag wenst.

Tot slot worden de laptops met een stylus geleverd om handig het aanraakscherm te bedienen. Het 360 gradenscharnier zorgt ervoor dat je de laptop als tablet kan gebruiken.

De HP ProBook x360 G5 EE is nu beschikbaar en start vanaf 449 euro inclusief btw. Op de BETT-beurs lanceerde HP eerder al vier nieuwe Chromebooks voor de Belgische markt. Meer info hierover lees je hier.