Dell pakt uit met laptop en Chromebook voor educatiemarkt

- Michaël Aussems

Dell lanceert een nieuwe Latitude-laptop en een Chromebook gericht op het klaslokaal.

Dell introduceert twee nieuwe toestellen op maat van leerlingen. Eerst is er de Latitude 3120 For Education. Dat is een Windowslaptop uitgerust met Intel Celeron QC of Intel Pentium QC-cpu. De Celeron-versie heeft een optionele 64 GB eMMC, maar beide modellen zijn met 128 GB of 256 GB SSD beschikbaar.

Dell kiest voor een 11,6 inch 16:9-scherm met een resolutie van 1.366 x 768 pixels. Een aanraakscherm is beschikbaar als optie. Wat aansluitingen betreft voorziet de fabrikant twee USB-A-poorten (3.2) op beide versies maar alleen de Pentium-variant krijgt een USB Type-C-poort mee. HDMI tekent ook present. Dell maakt het toetsenbord bestand tegen omgestoten vloeistof en voorziet een rubber rond de randen om de impact van een val te verzachten. De laptop doorstond de gebruikelijke MIL-STD 810G-tests en kan dus tegen een stootje. De laptop komt meteen beschikbaar voor een (Amerikaanse) adviesprijs van 429 dollar.

Chromebook

Verder lanceert Dell zijn Chromebook 3100. Die geniet dezelfde bescherming als zijn Windows-broertje en kan dus ook tegen een stootje. Onder de motorkap voorziet Dell een Dual Core Celeron-cpu en 4 GB aan RAM. De opslag is beperkt met 16 GB of 32 GB eMMC als enige opties. De schermspecificaties zijn identiek aan die van de Windowslaptop, al is der voor dit toestel geen variant met aanraakscherm beschikbaar. 4G LTE is wel een optie, al boet je daar één van de twee USB-A voor in. De Chromebook 3100 is tot slot beschikbaar met 1 of 2 USB-C-poorten. De Chromebook komt in de lente op de markt voor een nog onbekende prijs.