CTOUCH lanceert twee nieuwe modellen in Riva 2-reeks

- David Van Waeyenberghe

De digiborden Riva R2 en Riva D2 zijn de nieuwste paradepaardjes in het gamma van het Nederlandse CTOUCH.

De innovatieve fabrikant CTOUCH stelt met trots de opvolger voor van het populaire digibord Riva. Riva 2 is verkrijgbaar in twee modellen: Riva R2 en Riva D2. “Riva R2 is een ultramoderne oplossing voor onderwijstechnologie en is de perfecte aanvulling voor de modernste klassen”, aldus Anouk ten Hoopen van CTOUCH. “Riva D2 is dan weer de beste keuze voor scholen die op zoek zijn naar een kosteneffectief leermiddel.”

Leraar-vriendelijke digiborden

De fabrikant van interactieve displays spreekt naar eigen zeggen van leraar-vriendelijke digiborden. De toestellen hebben een soepele en nauwkeurige schrijfervaring, dankzij de combinatie van zero air gap en TrueBeam Touch+ technologie. Het geluid haalt probleemloos de verste hoek van het klaslokaal en het bord heeft een ingebouwde 4 array microfoon. Het is mogelijk om alle merken van onderwijssoftware te draaien.

Via de ingebouwde Wifi 6 maakt het bord eenvoudig verbinding met het internet. Riva 2 heeft tot 40 aanraakpunten, waardoor meerdere leerlingen tegelijkertijd kunnen samenwerken. Via de standaard eco-modus is het toestel energiebesparend. De borden hebben een actief ondersteund Android-besturingssysteem (12 voor Riva R2 en 11 voor Riva D2) die garant staat voor jarenlang up-to-date beveiliging en app-ondersteuning.

Heartbeat-As-A-Service

Via de inbegrepen Eshare-licentie kunnen leerlingen hun Windows-, Apple- of Android-apparaat draadloos delen met het touchscreen. Beide toestellen kunnen worden opgenomen in het CTOUCH Heartbeat-As-A-Service programma. Dat zorgt ervoor dat een digibord de hele levensduur meegaat. Schermen in het programma ontvangen een leven lang updates voor beveiliging en functionaliteit en toegang tot trainingen en tools voor beheer op afstand.

Aan het einde van de levensduur worden de toestellen gerefurbished en kregen ze een tweede leven. “We introduceren twee modellen om de veranderingen in het onderwijstechnologielandschap tegemoet te komen. Beide toestellen zijn beschikbaar in 65”, 75” en 86”. Voor Riva R2 is er ook een 55”-formaat. De interactieve borden zullen in de eerste helft van 2023 beschikbaar zijn”, weet Anouk ten Hoopen.

Meer info over CTOUCH en de toestellen is hier te verkrijgen of tijdens Sett op 1 en 2 maart.