CTOUCH introduceert grootformaat touchscreen Neo

- David Van Waeyenberghe

Het Nederlandse CTOUCH heeft Neo gelanceerd, een nieuw grootformaat touchscreen ontworpen voor het hoger onderwijs en kmo’s.

De innovatieve fabrikant CTOUCH omschrijft Neo als ‘het eenvoudigst te gebruiken touchscreen ooit’. Het grootformaat aanraakscherm is ontwikkeld voor het hoger onderwijs en in kmo’s, waar gebruiksgemak één van de belangrijkste eisen is. Het moet de traditionele whiteboards in vergaderzalen en leslokalen vervangen. Dat gemak komt bij de nieuwe Neo tot uiting in vier aspecten: whiteboarden, draadloos scherm delen, surfen en schakelen tussen bronnen. Dat kan allemaal met een eenvoudige touch.

Whiteboarding en draadloos delen

De CTOUCH Neo heeft een whiteboard-toepassing met zeven functies. Dat maakt het overzichtelijk en gemakkelijk in gebruik. Via de ingebouwde AirServer kan de gebruiker zijn scherm delen. Neo ondersteunt AirPlay, Google Cast en Miracast zonder dat de installatie van een aparte applicatie is vereist. De zero bonding-technologie registreert nauwkeurig de aanraking via vinger of passieve pen, ongeacht de schrijfsnelheid.

Het CTOUCHABLE ontwerp springt onmiddellijk in het oog. De rand van het toestel is verrijkt met geanodiseerd aluminium en dezelfde stof als bij JBL luidsprekers. Degelijkheid voorop, met andere woorden. Dat geldt ook voor de dienst na verkoop. Neo is onderdeel van het CTOUCH Heartbeat As A Service-programma. Na de installatie kan de gebruiker één of meerdere schermen vanop afstand beheren.

Veiligheid en duurzaamheid

Aangezien meerdere personen het aanraakscherm gebruiken, is veiligheid van groot belang. De instellingen van Neo zijn in handen van een beheerder en niet toegankelijk voor occasionele gebruikers zoals profs, lectoren of gastsprekers. Anderzijds moeten de gegevens van de gebruikers ook veilig worden opgeslagen zonder dat die zomaar voor het rapen liggen in een volgende sessie. Daarom wist het systeem automatisch alle gegevens na een sessie.

In lijn met de duurzaamheidsdoelstellingen van CTOUCH beschikt Neo over een ingebouwde human presence detector die het scherm inschakelt wanneer een persoon de ruimte binnen komt. Binnenkort krijgt Neo een duurzaamheidspaspoort waarin gegevens staan over het productieproces en de gebruikte materialen.

Accessoires maken het verschil

Het CTOUCH Neo pakket omvat enkele interessante accessoires om het geheel af te werken. Zo bundelt Stage XXL verschillende functies om videoconferencing te vergemakkelijken. Op de metalen standaard biedt ruimte voor camera’s, een kleine pc en powerbox. De Cable Lock zorgt er voor dat alle kabels op hun plaats blijven en beschermt tegelijk tegen diefstal.

CTOUCH werkt voor een betere geluidservaring samen met JBL. De luidsprekerfabrikant optimaliseerde de speakers van de Neo wat moet zorgen voor prima geluid tot diep in de ruimte. In combinatie met geïntegreerde microfoons is de CTOUCH Neo eveneens een krachtig hulpmiddel voor hybride vergaderingen en hybride lesomgevingen.

De CTOUCH Neo is verkrijgbaar in vier groottes: 55”, 65”, 75” en 86”. De 55” en 65” versies zijn beschikbaar vanaf begin 2023.