Chrome OS krijgt een recordertool om je scherm op te nemen

- Cédric Van Loon

De recordertool om je scherm op te nemen zit in een Chrome OS-update die vanaf maart wordt uitgerold. Daarnaast lanceert de zoekgigant 40 nieuwe Chromebooks van diverse fabrikanten.

Chromebooks zijn goedkoop, stevig en veilig, wat ervoor zorgt dat ze aan populariteit winnen in scholen. Er worden regelmatig nieuwe functies aan Chrome OS toegevoegd, het besturingssysteem van een Chromebook.

De recordertool om je scherm op te nemen komt er in maart en moet het veel eenvoudiger maken voor leerkrachten om iets op hun scherm te delen met leerlingen via een videobestand. Google lanceert de nieuwe functie samen met 40 nieuwe Chromebooks via verschillende fabrikanten.

Naast de recordertool heeft Google gewerkt aan betere toegankelijkheidsopties. De ChromeVox schermlezer krijgt nieuwe functies zoals een verbeterde tutorial, de mogelijkheid om doorheen ChromeVox menu’s te zoeken met je stem en een natuurlijkere stemverandering wanneer er tussen talen wordt gewisseld.

Google laat voortaan ook toe om accounts van kinderen toe te voegen aan hun persoonlijke accounts via Family Link. Dit kan nu dankzij Google Workspace for Education, de nieuwe naam die G Suite for Education vervangt. Zo kunnen leerlingen handig inloggen op hun schoolaccount van thuis en de juiste apps en websites te gebruiken, terwijl de ouders rechten kunnen toewijzen rond toestel- en app-gebruik.

Google Workspace for Education brengt naast een naamsverandering ook heel wat wijzigingen met zich mee. Lees hier alles over de nieuwe abonnementen. De nieuwe formule maakt ook komaf met ongelimiteerde cloudopslag en introduceert tegen volgend jaar 100 TB gecentraliseerde cloudopslag per school. Tot slot krijgt Google Classroom tal van updates om leerkrachten meer mogelijkheden te geven en beter te ondersteunen.