Boardmaker 7 gelanceerd

- Jeroen Langendam

Afbeelding: Boardmaker

Amerikaans ontwikkelaar Tobii Dynavox heeft Boardmaker 7 gelanceerd om communicatie in het speciaal onderwijs te faciliteren.

Tobii Dynavox, de Amerikaanse producent van communicatie-ondersteunende technologie, heeft bekend de nieuwe generatie van haar speciaal onderwijsplatform Boardmaker gelanceerd.

Boardmaker, dat inmiddels 30 jaar ondersteuning biedt in het speciaal onderwijs, helpt inmiddels ruim 6 miljoen leerlingen in 51 landen te communiceren met anderen.

De nieuwste versie, Boardmaker 7, is verkrijgbaar in 14 talen en draait op Windows, Mac en Chromebook. Vertrouwde functies uit eerdere versies van Boardmaker zijn meegenomen in volledig nieuwe software die naadloos samenwerkt met de online functionaliteiten en de online community.

Boardmaker is te gebruiken via normale computers en touchscreen. Daarnaast is het te besturen met de ogen en andere toegankelijkheidstechnologieën. Dat maakt het tot de meest inclusieve technologieën in het onderwijs.

Picto’s

Boardmaker 7 bevat onder meer de door Tobii Dynavox ontwikkelde Picture Communication Symbols (PCS). Dit picto-systeem bestaat uit ruim 45,000 unieke symbolen die zijn afgestemd op kinderen, volwassenen, individuen met visuele beperkingen en voor personen met afasie. Dankzij deze symbolen kunnen gebruikers beter communiceren en leren.

De picto’s zijn vertaald in 44 talen en zijn inmiddels ook geïntegreerd in de Action Blocks voor Android en verschillende Microsoft Office producten.