Atlona introduceert Velocity Keypad Controller voor klaslokalen en vergaderruimten

- David Van Waeyenberghe

Atlona introduceert een alternatief voor AV-aanraakpanelen in kleinere ruimtes en eenvoudige toepassingen. De AT-VKP-8E is een IP-gebaseerd besturingssysteem dat een eenvoudige en gebruiksvriendelijke toetsenbordinterface biedt, voor gebruik in klaslokalen en kleine vergaderruimten. 

Atlona’s VPK-8E beschikt over acht configureerbare toetsen voor bediening van de schermactivatie, bronselectie, volume-aanpassingen en andere systeemfuncties. Verder biedt het een 2,7-inch elektronisch papier (e-paper) display voor maximale personalisatie. Gebruikers kunnen aangepaste tekst en pictogrammen aan specifieke toetsen koppelen en dynamisch navigeren tussen verschillende display-layouts. De PoE LAN-aansluiting voorziet de controller van stroom en biedt de mogelijkheid om apparaten via Ethernet te bedienen. Er is een RS-232 poort voorzien voor seriële aansturing van oudere apparaten.

Atlona Cloud

De configuratie van de VKP-8E wordt vereenvoudigd met behulp van het nieuwe Atlona Cloud online configuratie- en beheerplatform. Met de intuïtieve interface kan men eenvoudig de e-paper labels/icoontjes en de LED-kleuren voor elke toets definiëren. Daarnaast zijn er handige macro’s voor het bedienen van alle technologie in een ruimte, waarbij men toegang heeft tot een uitgebreide database van Atlona en externe bronnen.

Voor gebruikers die graag snel aan de slag willen, zijn er vooraf geconfigureerde sjablonen beschikbaar voor Atlona’s populairste switchers. Na voltooiing van de configuratie is het lichte bestand rechtstreeks vanuit de cloud of offline via het lokale netwerk op het keypad te zetten. Atlona Cloud bevat ook een ingebouwd configuratiebeheersysteem waarmee projecten overzichtelijk te beheren zijn en indien nodig ook te delen met medewerkers.

lees ook

De rol van interactieve borden in lager en secundair onderwijs

De keypad controller is beschikbaar in twee versies voor wandmontage (Amerikaanse en EU/VK-aansluitdozen). “Met de VKP-8E hebben we een keypad controller ontworpen die de tekortkomingen van aanraakpanelen in eenvoudige toepassingen aanpakt”, zegt Justin Kennedy, productmanager voor Atlona. “Dit complete AV-besturingssysteem is perfect geschikt voor de meeste klaslokalen en kleine vergaderzalen.”