ASUS lanceert nieuwe laptopreeks voor onderwijs

- David Van Waeyenberghe

Het Taiwanese ASUS heeft tijdens de Nederlandse onderwijsbeurs IPON een reeks nieuwe laptops voorgesteld. De toestellen zijn ontworpen voor leerlingen met verschillende behoeften, die veranderen naarmate zij nieuwe fases tijdens hun periode op school ingaan: van de kleuterklas tot aan de middelbare school. De BR-, CR- en CZ-series, verkrijgbaar vanaf het tweede kwartaal, zijn allemaal vernieuwd en beter afgestemd op deze verschillende behoeften en vereisten. 

ASUS beschikt haar vlaggenschipmodel, de BR1204, over alle features om te voldoen aan de allerhoogste standaarden voor duurzaamheid en stevigheid. Verder brengen de BR-serie (BR1204 en BR1104) en de CZ Chromebook-serie (CR1204, CR1104, CZ1204, CZ1104) alles met zich mee voor leerlingen die naar veelzijdigheid en mobiliteit verlangen, om zo zonder belemmeringen hybride te leren.

Bestand tegen een stootje

ASUS heeft de robuustheid van de BR, CR en CZ-serie opgeschroefd naar het niveau van MIL-STD-0810H-certificering, waardoor ze letterlijk tegen stoten en valpartijen kunnen. De duurzame, stevige ontwerpen worden bovendien aangevuld met een morsbestendig toetsenbord en in het geval van specifieke modellen is er ook gebruikgemaakt van Gorilla Glass.

De BR-serie moet inspelen op de nieuwe educatieve behoeften van leerlingen en leerkrachten. De reeks bevat een nieuw 12-inch model (BR1204) binnen de line-up, naast de bestaande laptops van 11- en 14-inch. De serie biedt naast de robuustheid ook nieuwe beeldschermopties, vingerafdruk-afstotende afwerking, rubberen grip, versterkte interne componenten en het morsbestendige toetsenbord.

De CR- en CZ-serie

Naast de op Windows gerichte BR-serie geeft de ASUS Chromebook CR- en CZ-serie leerlingen en leerkrachten veelzijdige opties om mee te bewegen met verschillende methodes om te leren en les te geven. Deze Chromebooks zijn verkrijgbaar met schermafmetingen van 11-inch (CR1104, CZ1104) en 12-inch (CR1204, CZ1204), maar bieden ook een alternatieve keuze voor het besturingssysteem, waardoor de keuze voor educatieve laptops van ASUS flexibeler wordt.

Met een batterijduur van maximaal 10 uur hoeven leerlingen niet bang te zijn dat zij hun laptops (meerdere keren) moeten opladen tijdens een lange studeersessie. Daarnaast zijn deze modellen uitgerust met uitgebreide connectiviteitsopties, waaronder wifi 6E en 4G LTE. In het ontwerp van de laptops is gekozen voor een scharnier. Daardoor zijn er verschillende gebruikersscenario’s mogelijk zoals aantekeningen tijdens een groepsproject of het gezamenlijk bekijken van content.  

Onderhoud en hygiëne

ASUS heeft voor de laptoplijnen een ‘easy-to-service’ ontworpen. Die houdt rekening met het stroomlijnen van onderhoud en kijkt naar het verlengen van de levensduur. De integratie van ASUS Control Center en Image Maker-tools maakt efficiënter IT-beheer mogelijk. Dankzij deze tools wordt het makkelijker om een grote hoeveelheid laptops vanuit één centrale plek te beheren, te onderhouden met als uiteindelijke doel om downtime te verminderen.

lees ook

ASUS innoveert en focust op veilige digitale toestelervaring

De BR-, CR- en CZ-serie zijn ontworpen met aandacht voor gezondheid en de beveiliging van data in educatieve omgevingen. Zo zijn de beeldschermen TÜV-gecertificeerd om vermoeidheid en pijn aan de ogen en blootstelling aan blauw licht te verminderen. ASUS biedt bovendien een optie aan om oppervlaktes te coaten om de overdracht van ziektekiemen tegen te gaan. De TPM 2.0-databeveiliging digitaal zorgt voor een veiligere en gezondere leeromgeving.