AOC presenteert nieuwe reeks monitoren voor onderwijs

- David Van Waeyenberghe

AOC en AGON by AOC hebben een reeks monitoren geïntroduceerd die specifiek zijn ontworpen om voor studenten en scholieren. De focus ligt, volgens het bedrijf zelf, op functionaliteit, innovatie en betaalbaarheid.

Voor verbeterde productiviteit en multitasken


De AOC 24V5CW (24 inch) is een veelzijdige monitor voor studenten die aan meerdere taken tegelijk werken en op zoek zijn naar een verbetering van de productiviteit. De monitor is vooral geschikt voor gebruik in kleine ruimtes. Het toestel kan via de USB-C-ingang notebooks en andere apparaten van stroom voorzien. Verder is de monitor uitgerust met een USB 3.2-hub met vier poorten, een 2MP-webcam met Windows Hello-gezichtsherkenning en een verstelbare ergonomische voet.

De AOC Q27V5CW (27 inch) heeft op het gebied van schermformaat en resolutie meer te bieden. De monitor is perfect voor creatieve studenten die zich bezighouden met grafisch ontwerpen, videobewerking en andere taken die visuele kracht vereisen. Tevens zorgt de extra schermruimte ervoor dat er met gemak aan complexe projecten gewerkt kan worden. Het AOC CU34P3CV-model (34 inch) over een VA-paneel met een beeldverhouding van 21:9 en een kromming van 1500R. Dankzij de grootte van het scherm vervangt de monitor praktisch een setup met twee monitoren.

Voor productiviteit onderweg


De AOC I1601P is een draagbare monitor die ontworpen is om de productiviteit onderweg te vergemakkelijken. Met een 15,6 inch IPS-paneel is het de perfecte oplossing voor studenten die onderweg aan school moeten werken of voor uitwisselingsstudenten die op verschillende locaties studeren. De AOC I1601P biedt moeiteloze connectiviteit en beelden van hoge kwaliteit dankzij de USB-C-ingang en Full HD-resolutie. Met een dikte van slechts 8,5 millimeter en een gewicht van 800 gram is de monitor gemakkelijk in de rugzak mee te nemen. De meegeleverde hoes dient niet alleen als bescherming tijdens het transport, maar ook als standaard. Verder is de AOC I1601P gemakkelijk aan elke werkruimte aan te passen middels de automatische draaimodus. Tot slot is de monitor met zijn USB-A-connectiviteit via DisplayLink ook te gebruiken op oudere laptops en is hij uitgerust met de LowBlue-modus.

Voor de gamers


De AOC GAMING 24G2SPU (23,8 inch) koppelt snelheid aan reactievermogen en visuele pracht. Daarnaast beschikt de monitor over een verversingssnelheid van 165 Hz en een responstijd van 1ms MPRT. Een vloeiende game-ervaring wordt gegarandeerd door de lage input lag, Nvidia G-SYNC-compatibiliteit en verscheidenheid aan speciale gamemodi. Tot slot beschikt de monitor over een 2W-luidsprekers en ondersteuning voor de AOC G-Menu-software.

Een maat groter (27 inch), levert de AOC GAMING Q27G2S/EU met een QHD-resolutie, 165Hz-verversingssnelheid, responstijd van 1ms MPRT en een lage input lag voor soepele gameplay en een plezierige game-ervaring. De AOC GAMING Q27G2S/EU is ook geschikt voor alledaagse schooltaken. De monitoris voorzien van dunne randen, een in hoogte verstelbaar standaard en is de On-Screen Display aan te passen via de AOC G-Menu-software.