diddit wordt iDiddit: Uitgeverij VAN IN vernieuwt onlineleerplatform

- David Van Waeyenberghe

Vanaf het volgende schooljaar zal iDiddit leerkrachten uit het vijfde middelbaar een verbeterd platform aanbieden met onder andere meer mogelijkheden om hybride les te geven. De uitgeverij organiseert in maart infosessies want VAN IN heeft naast de veranderingen in diddit nog heel wat nieuws te melden.

De educatieve uitgeverij VAN IN steekt het populaire onlineleerplatform diddit in een nieuw kleedje. De nieuwe naam, iDiddit, geeft al veel weg over wat er zal veranderen. Want het vernieuwde platform zal vanaf volgend schooljaar, september 2023 dus, beschikbaar zijn voor leerkrachten in het vijfde middelbaar. Het is de bedoeling dat een jaar later iDiddit ook voor het zesde middelbaar van toepassing zal zijn.

Digitale leeroplossingen

Het huidige onlineleerplatfom diddit groeide vorig jaar sterk, wat het aantal gebruikers betreft. Uit een studie bleek dat ruim 2.500 leerkrachten het platform dagelijks inzetten tijdens de lessen. Door de toenemende digitalisering in het onderwijs heeft VAN IN dan ook beslist om het huidige platform verder te vernieuwen. iDiddit zal leerkrachten nog meer mogelijkheden bieden om hybride les te geven. “We willen een antwoord bieden op de toenemende vraag naar digitale leeroplossingen en toepassingen”, klinkt het op de website van de uitgeverij.

Het grote verschil tussen het huidige platform en het vernieuwde zit ‘m in de extra flexibiliteit. “Waar je in diddit een eerder statisch bordboek hebt, biedt iDiddit de mogelijkheid om onze methodes volledig naar jouw hand te zetten”, lezen we verder op de site. Naast een grotere flexibiliteit mogen de leerkrachten ook meer gebruiksgemak verwachten. De leerkrachten uit het vijfde jaar die met diddit werken, zullen vanaf september automatisch de overstap maken naar het nieuwe platform.

lees ook

Lerarenbarometer peilt naar digitale transformatie van het onderwijs

Infosessies

Heel concreet is VAN IN nog niet wat betreft de vernieuwingen die iDiddit zullen meebrengen. Daarom organiseert de educatieve uitgeverij zeven infosessies doorheen Vlaanderen. Want naast het nieuws over diddit heeft VAN IN nog meer te melden. Zo zal de uitgeverij het tijdens de infosessies hebben over de methodes voor jaar 5, de methode islamitische godsdienst Sīra en de vernieuwde versie van de Atlas van de algemene en Belgische geschiedenis

Die sessies vinden plaats op zeven locaties in Vlaanderen vanaf woensdag 15 maart. De lijst met alle infosessies is hier terug te vinden.