StudyBee koppelt het leerplan aan taken in Google Classroom

- Cédric Van Loon

G Suite groeit elke dag op vlak van functionaliteit, maar het mist een optie om de voortgang van de student in realtime op te volgen doorheen elk trimester en het hele jaar. Studybee vult dat gat en breidt uit naar België met een nauwe integratie van het leerplan.

StudyBee is een feedbacksysteem voor studenten dat taken kan koppelen aan het leerplan. De Zweedse ontwikkelaar is al jaren actief in het buitenland, maar België is het eerste land waar ze structureel gaan samenwerken met een nationale partner (Fourcast for Education) voor een betere ondersteuning.

De tool is beschikbaar als een extensie binnen de Chrome Web Store en geeft efficiënte scoretools voor leerkrachten terwijl de studenten in realtime feedback krijgen van hun hele traject.

Geïntegreerd leerplan

In een gesprek met StudyBee benadrukt CEO Johan E Henricson dat het leerplan er standaard in zit. “Dat kunnen leerkrachten aannemen en naar eigen wens aanpassen. Realtime opvolgen van studenten is onze sterkte. Door de dagelijkse monitoring kunnen leerkrachten altijd transparant, eerlijk en efficiënt werken.”

“Het uiteindelijke doel is om leerkrachten meer tijd te geven om hun werk te doen. We willen voorkomen dat data dubbel moet worden ingevoerd.”

De plug-in binnen G Suite werkt naadloos in Google Classroom. StudyBee gebruikt Google als basis. De interface is daarom ook identiek aan G Suite, zodat iedereen er direct mee vertrouwd is.

Meer engagement

Volgens Henricson zorgt StudyBee ervoor dat studenten sterker worden geëngageerd. “Studenten moeten niet langer het einde van een trimester afwachten om hun score te kennen. Bekijk het als een assessment on the go om meer potentieel uit studenten te halen. Je kan onder andere op tijd een alarm instellen wanneer een student onder verwachting presteert.”

Vandaag lopen er al een paar pilootprojecten in België waar StudyBee wordt getest. De Zweedse ontwikkelaar heeft al heel wat klanten in het thuisland, maar internationaal is er nog werk voor de boeg. Er lopen een aantal testprojecten in US en UK; België is het eerste land waar er structureel wordt samengewerkt met een lokale partner, Fourcast for Education.

Met StudyBee aan de slag gaan kan eender wanneer in het schooljaar. Zolang een school al werkt met Classroom, kan de extensie direct worden geïnstalleerd. Hoe meer studenten en klassen aan de slag gaan met StudyBee, hoe sterker de tool wordt omdat er veel meer gegevens beschikbaar zijn.